Óriási gyorsulást hoznak a microSD Express memóriakártyák

SSD szintű teljesítményre számíthatunk egy körömnyi memóriakártyától.

Óriási gyorsulást hoznak a microSD Express memóriakártyák

Az SD Association munkatársai most, a Mobile World Congress alkalmával jelentették be, hogy új memóriakártya-szabvány érkezik a nem is oly távoli jövőben, ami az SD Express mintájára PCIe 3.0/3.1-es sávokat használ az adatátvitelhez, valamint az NVMe protokoll 1.3-as verziójában rejlő lehetőségeket is ki tudja aknázni. Az új memóriakártya-szabvány a microSD Express nevet viseli és háromféle kivitelben érkezik: microSDHC Express, microSDXC Express és microSDUC Express. Az SD szabvány 7.1-es változata köré épülő megoldások megfelelő készülék esetén akár 985MB/s-os maximális adatátviteli sávszélesség elérésére is képesek lesznek, az SDUC kivitel jóvoltából pedig 2 TB-ról 128 TB-ra növekszik a maximálisan elérhető kapacitás, ahogy azt a tavaly bemutatott SD Express szabvány esetében már láthattuk. Persze a microSD Express formátum esetében azért még várni kell arra, hogy több TB-os adattároló kapacitással rendelkező memóriakártyákat használhassunk, hiszen jelenleg még a klasszikus SD formátum is csak 1 TB-nál jár.

A microSD Express memóriakártyák a piac leggyorsabb eltávolítható mobil adattárolói lesznek, amelyek már képesek felnőni az új generációs igényekhez, mint például a VR tartalmakhoz, a 360 fokos panorámákhoz és videókhoz, illetve minden egyéb olyan terhelésformához, amely nagy adatátviteli sávszélességet és nagymennyiségű tárhelyet igényel. A mobilok mellett természetesen akár az autós fedélzeti rendszerek, illetve az ipari rendszerek is profitálhatnak majd az új szabványból.

Az NVMe 1.3-es protokoll támogatásának köszönhetően ebben az esetben is lehetőség nyílik a Host Memory Buffer opció használatára, vagyis a microSD Express memóriakártya vezérlője akár az adott mobileszköz fedélzeti memóriáját is használhatja majd írási gyorsítótárként, amennyiben ezt a funkciót a kiszolgálórendszer is támogatja. Az új memóriakártyák természetesen kompatibilisek lesznek a régebbi eszközökkel is, igaz, az eszköz által maximálisan támogatott adattároló kapacitásra oda kell majd figyelni. Az új memóriakártyák 1,8 és 3,3 voltos tápfeszültséget használnak, de ezzel együtt az NVMe protokoll teljesítmény-állapotait is támogatják az energiahatékony működés érdekében.

Az SD Szövetség arról még nem tett említést, mikor jelennek meg az új memóriakártyák kereskedelmi forgalomban. Ahhoz, hogy az efféle újításoknak értelmük legyen, természetesen eszköz-oldalról is szükséges hozzájuk támogatás, így ha elterjednek az SD Express és microSD Express memóriakártya-olvasóval ellátott termékek, az új memóriakártya-szabványok is megkezdhetik térhódításukat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward