Optikai stabilizátort is kapott a Desire 828

A HTC új mobilja a középkategóriát veszi célba, és úgy fest, hogy azoknak jó választás lehet, akik fotós vagy videós ambícióval bírnak.

Optikai stabilizátort is kapott a Desire 828

A HTC tovább gyarapította a Desire széria tagjainak számát. A tajvani alakulat ezúttal egy erős középkategóriás konstrukcióval rukkolt elő, ami meglehetősen vonzó lehet a márka rajongói számára, mert a HTC-hez képest még az árazása is kedvezően alakult.

A Desire 828 a nagyobb versenyzők közé fog besorolni, ugyanis egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel indul hódító útjára. A megjelenítője széles betekintési szögekkel és jó színvilággal szolgál majd, ráadásul a részletgazdagságára sem lehet panasz, hiszen 401 PPI-s a pixelsűrűsége, ami a Full HD-s felbontás számlájára írható. A kamerarendszerét tekintve is kifejezetten jónak ígérkezik a Desire 828, hiszen az előlapjára és a hátuljára is kellemes képességekkel rendelkező képalkotók kerültek. A videócsevegések és az önarcképek felelőse egy UltraPixel modul, ami 1/3 hüvelykes szenzorra alapoz és 4 megapixeles fotók készítésére alkalmas, a hívásoknál pedig 1080p támogatást nyújt. Az emlékezetes pillanatok megörökítésre meg már egy 13 MPixeles egység szolgál, ami nemcsak LED-es villanóval, hanem még optikai képstabilizátorral is fel lett vértezve. Ez utóbbinak köszönhetően kevesebb elmosódott fotó születik majd, és az akár Full HD-ben felvett videók is remegésmentesek lesznek.

Ennél a modellnél a HTC egy MediaTek chipnek szavazott bizalmat. Az MT6753 nyolc magot felvonultatva próbál majd helytállni a mindennapok során, és valószínűleg nem is lesz vele különösebb probléma, hiszen az 1,5 GHz-re járatott Cortex-A53 magok szinte már bármilyen feladatot képesek gördülékenyen megoldani. Egyedül a grafikus pálya az, ahol problémás lehet a chip szereplése, ugyanis csak egy Mali-T720 MP3 lapul benne. A Desire 828 2 GB-nyi rendszermemóriával, valamint 16 GB tárhellyel érkezik, szóval ilyen téren sem okoz különösebb csalódást. A háttértárat bővíteni is lehet microSD kártyával, ilyen módon akár 200 GB-tal is meg lehet növelni a rendelkezésre álló tárkapacitást. Az okostelefon két hálózaton csünghet egyidejűleg, ugyanis kettő SIM kártyát lehet beletenni. Fontos, hogy 4G LTE támogatással bír, méghozzá egy négyes kategóriájú egységnek ad otthont, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet produkálhat ideális körülmények között. Van még a mobil tarsolyában 802.11 a/b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, BeiDou és GLONASS műholdakkal is kommunikáló A-GPS vevő, valamint Bluetooth modul. Extraként pedig FM rádió is került a Desire 828-ba.

A HTC már bemutatott egy olyan új okostelefont, amin az Android 6.0 fut, azonban ez egyelőre távolról sem lesz általános dolog, így a Desire 828-on is „csak” az Android 5.1 van jelen. A legfrissebb Lollipop kiadásra természetesen rá sem lehet majd ismerni, hiszen a HTC a saját felhasználói felületét, a Sense 6.0-t húzta rá. Rengeteg különleges szolgáltatással és hozzáadott tartalommal kecsegtet ez a telefon is a szoftveres oldalon, mint szinte minden más HTC. A hangzásvilággal valószínűleg nem lesz probléma; ugyan nem esett arról szó, hogy BoomSound támogatással szolgálna, de a jól bevált elrendezéssel, az előlapjára kerültek a sztereó hangkeltők, ez pedig mindenképpen pozitív reményeket ébreszt. Ha ehhez hozzávesszük még azt, hogy milyen jó minőségű és nagy megjelenítővel lett ellátva a gép, akkor összességében már egy egészen jó multimédiás élményt szállító okostelefonról beszélhetünk.

A dizájn terén a HTC tervezői nem rugaszkodtak el az eddigi „arculattól”, szóval a Desire 828-on is azonnal lehet látni, hogy melyik gyártónál született. Az eszközt 157,7 x 78,9 x 7,9 milliméteres vonalak közé szorították a szakemberek, szóval ha a felülete nem is túl kompakt, legalább vékony testet öltött. Az okostelefon üzemideje sajnos könnyen elveheti a kedvét az érdeklődőknek, ugyanis csak egy 2800 mAh-s akkumulátorral lett ellátva. Ez a telep nagyjából akkor állná meg a helyét, ha csak 5 col körüli lenne a panel, az itt bevetésre küldött 5,5-ös megoldás tehát eléggé megizzadhat a munkája során. A HTC nem közölt adatokat a friss Desire üzemidejére vonatkozóan, de szinte borítékolható, hogy alul fog teljesíteni ilyen tekintetben. A mobil színválasztékát két kivitel alkotja; minden esetben meghatározó szerepe van a rózsaaranynak, ugyanis a fekete és a fehér modellnél ilyen színű lett a keret.

A HTC Desire 828 már előrendelhető Kínában, de azt még nem tudni, hogy mikor kezdi szállítani a vállalat. A készülékért átszámítva 255 dollárt kér a gyártó, ami ugyan nem teszi kiemelkedően jó vétellé, viszont a HTC esetében ez már egy jó összeállításnak számít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward