OpenOffice Mouse: a 18 gombos egér

A WarMouse fejlesztőcsapata egy meglehetősen érdekes egeret készített el, amely első ránézésre a hardcore játékosokat célozza meg. A gyártó egyáltalán nem ennek a csoportnak, hanem inkább a bonyolult makrókkal és bonyolult billentyűzetkombinációkkal dolgozó irodai alkalmazottakat, a Photoshop, az AutoCAD és az Office mágusait vették célkeresztbe.

OpenOffice Mouse: a 18 gombos egér

A WarMouse fejlesztőcsapata egy meglehetősen érdekes egeret készített el, amely első ránézésre a hardcore játékosokat célozza meg. A gyártó azonban nem ennek a csoportnak, hanem inkább a bonyolult makrókkal és bonyolult billentyűzetkombinációkkal dolgozó irodai alkalmazottaknak, a Photoshop, az AutoCAD és az Office mágusainak tette le az asztalra új termékét.

A nem mindennapi egér dizájnját tekintve olyan, mint ha a kilencvenes évek közepéről érkezett volna: a fejlesztők szerint a termék elkészítésekor az ergonómia és a funkcionalitás sokkal fontosabb volt, mint a dizájn. A különlegességen összesen 18 darab programozható gomb helyezkedik el, de az egér oldalán egy analóg jostick is pózol, a tetején pedig egy görgő is jelen van. Az OpenOffice Mouse névre keresztelt újdonság nem kevesebb, mint 52 különböző makró rögzítését teszi lehetővé, így a gyakran használt billentyű kombinációk mellett alkalmazás specifikus makrók beállítására is lehetőség van. Office-ban, pontosabban Wordben például egy gombnyomással tehetjük dőltté vagy aláhúzottá a szöveget, míg Excelben egy-egy gombhoz komolyabb makrók hozzárendelésére is lehetőség van, ami felgyorsítja a mindennapi munkát. A fejlesztők szerint a gombokhoz akár internet címek is rendelhetőek, így az adott gomb lenyomására az előre beállított oldal megnyílik a böngészőben, míg ugyanarra a gombra kétszer kattintva az ablak bezárul. A lehetőségek tárháza korlátlan, így a felsorolás csak egy pici részt mutat meg abból, amire az egér valójában használható.

Az OpenOffice egér 512 KB-nyi beépített memóriával is el van látva, így az előre beállított makróinkat kényelmesen magukkal vihetjük akár egy másik rendszerre is. A különleges egér 75 dollárba kerül és a WarMouse hamarosan megnyíló webáruházában lehet majd hozzájutni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward