One UI Watch néven mutatkozott be a Samsung Wear OS alapú rendszere

A Google és a Samsung közös munkájának gyümölcseként létrejött szoftveres környezet sok okosórán jelenhet majd meg a jövőben.

One UI Watch néven mutatkozott be a Samsung Wear OS alapú rendszere

A Galaxy Watch okosórákon a Samsung eddig a Tizen operációs rendszert használta, de most az MWC 2021 esemény keretében a vállalat bejelentette, hogy ennek vége. A vállalat nem indokolta a váltást, de minden bizonnyal az alkalmazástámogatás hiánya vezetett a Tizen leváltásához.

A Samsung számára nagyon fontosak a viselhető kiegészítők, legyen szó okosóráról vagy például valódi vezeték nélküli fülhallgatóról. És sok újdonság mellett a vállalat az MWC alkalmából rendezett online eseményen lerántotta a leplet a One UI Watch-ról, ami a One UI mobilos/tabletes grafikus felhasználói felülethez szorosan kapcsolódik majd, csak az okosórákra lesz szabva minden részletében.

Galéria megnyitása

A Wear OS adja az alapját a One UI Watch felületnek, ahogy a szintén Google fejlesztésű Android a One UI-nak. Ennek köszönhetően lesz ez egy jól működő ökoszisztéma a Samsung reményei szerint. És így végre talán a Wear OS is jobban fog fejlődni, mint az elmúlt években.

Ezáltal az alkalmazáskínálat nagyon széles lesz már a One UI Watch indulása pillanatában. Az okosórákra szabott programoknak a telepítése egyszerűen megy majd a Play Áruházból, mint a szimpla Wear OS órák esetében is. A mobilról lehet majd az okosórákra pakolni a szükséges szoftvereket, a szinkronizálás minden esetben automatikusan fog menni az összekapcsolódó eszközöknél.

Galéria megnyitása

A felhasználóknak lehetősége lesz GMT funkciót használni, egyszerre két különböző időzónát is figyelhetnek majd az okosórájukon, ami nagyon jól jöhet, ha más városba kell utazniuk. Az okosórákon elképesztően sokszínű és változatos digitális számlapok jelenhetnek majd meg. A Samsung biztosítani fog direkt olyan eszközöket, amikkel még egyszerűbben lehet majd létrehozni friss dizájnokat.

Galéria megnyitása

A jövőben az eddigieknél is nagyobb hangsúly lesz az egészséges életmód segítésén, ami részben azt jelenti majd, hogy a sportolással kapcsolatos szoftveres megoldások jelentősen fejlődni fognak. A Samsung Health a versengést is segíteni fogja a felhasználók között, így a barátok, rokonok egymást motiválhatják majd az eredményeikkel. De elérhető lesz az órákról a továbbiakban például a Strava és az Adidas Running is.

Galéria megnyitása

Kiemelt további appokat is a Samsung a bemutatón, szó esett például a dedikált Google Térképről, ami a navigálás során nagyon jól jöhet utazóknak, túrázóknak egyaránt. A zenekedvelők számára ilyen alkalmazások lesznek elérhetőek, mint a YouTube Music vagy a Spotify, de alapból biztosítva lesz a Calm is, ami a lazításban fog segíteni az okosórát viselőknek.

Olyan funkciója is lesz majd az újdonságnak, ami képes lesz az ismeretlen hívókat blokkolni, illetve fel lehet majd venni külön blokkolt számokat is. Így amennyiben valaki rendszeresen hívogatja az embert egy adott számról, akkor azt is fel lehet venni a blokkoltak listájára. Az okosóra ettől függetlenül jelzi majd, hogy keresik az embert, csak figyelmeztetni fog arra, hogy egy blokkolt kapcsolatról van szó, így érdemes vigyázni.

Galéria megnyitása

A Samsung elmondta, hogy ez a változás jó hatással lesz majd az üzemidőre is. A Galaxy Watch okosórák a Wear OS alapú One UI Watch mellett tovább fogják húzni egy töltéssel, mint az eddigi modellek. Sajnos konkrétumokat nem mondott a vállalat, így azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora lehet a fejlődés, de az valószínű, hogy ezen a téren nemcsak a szoftvernek lesz köszönhető az előrelépés, hanem az új, fejlettebb hardveres alap megjelenésének is.

Galéria megnyitása

Sokan arra számítottak, hogy már a Galaxy Watch széria következő generációja is bemutatkozik majd az MWC keretében, de erre nem került sor. A Samsung a One UI Watch-csot futtató készülékekről nem is beszélt most, azt viszont elmondta, hogy még a nyáron lehet számítani új okosórára, és azt is megtudhattuk, hogy a termékek egy különálló Unpacked eseményen fognak reflektorfénybe kerülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap