OmniVision: Itt az eddigi legkisebb FullHD kamera chip

Az újdonság nem csak apró, de rendkívül ügyes is. Amellett hogy nagy a felbontása, gyors és a dinamikatartománya is kiemelkedő.

OmniVision: Itt az eddigi legkisebb FullHD kamera chip

Az OmniVision neve minden bizonnyal keveseknek ismerős, pedig nap mint nap emberek milliói nézne szembe a vállalat termékeivel. Ez a vállalat gyártja a felsőbb árszegmensekben a legtöbb, okostelefonokban és táblagépekben fellelhető előlapi kamerát. Sőt, Ultrabookokban is rendkívül népszerű szereplővé léptek elő, ugyancsak a méret miatt.

A legújabb termékük, az OV2724 is főleg a méreteivel vonja magára a fejlesztőpartnerek figyelmét. A teljes modul 5 x 5 x 3,5 milliméteres térfogatú, így a legpengébb masinákba való beépítése sem lesz lehetetlen feladat. A lapka ráadásul nem csak apró, de izmos is, hiszen 1080p-s HD felvételek közvetítésére is alkalmas, és még a sebessége is kiemelkedő, hiszen akár 60 képkockát képes rögzíteni és továbbítani másodpercenként (persze ez igen nagy sávszélesség igénnyel jár már).

Az OmniVision OV2724 chip nagy érzékenységgel és magas dinamikatartománnyal dolgozik, amit a kiváló apertúra értéknek és az OmniBSI-2 pixel architektúrának köszönhetünk. A pixelek mérete 1,34 mikronos, ami egészen jónak számít (a Galaxy S III, az iPhone 5 és a Nokia 808 főkamerája is közel ilyennel dolgozik teljes felbontáson), és ennek köszönhetően fényhiányos környezetben is jól fog teljesíteni, hiszen sok fény befogadására képes. A jó hardver persze nem sokat ér szoftveres oldal nélkül, de az OmniVision ennek is nagy figyelmet szentelt. A saját képalkotó technológiájukkal nagyban tudják redukálni a keletkező képzajt.

A szenzor tömeggyártása valamikor a harmadik negyedévben indulhat be, jelenleg az első minták szállításánál tarthatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward