Shop menü

OLED KIJELZŐT KAPTAK A LEGÚJABB ACER PREDATOR GAMER MONITOROK

Kiváló kontrasztarányra, remek színhűségre, illetve rendkívül alacsony válaszidőre számíthatunk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
OLED kijelzőt kaptak a legújabb Acer Predator gamer monitorok

Az Acer háza táján idén két új, OLED panellel szerelt Predator sorozatú monitor már biztosan érkezik, amelyek közül az egyik hatalmas képátlójú ívelt kijelzőt kap, míg a másik szerényebb képátlójú sík kijelzővel rendelkezik majd. Mindketten letisztult, igényes dizájnnal érkeznek és a fotók alapján meglehetősen vékony káva öleli majd körbe az OLED panelt, ami kiváló tulajdonság, amennyiben több kijelzőből álló megjelenítő rendszerben gondolkodunk.

Galéria megnyitása

A Predator sorozat egyik új tagja a Predator X45, ami 45 hüvelykes képátlójú, 800R hajlítási sugárral készített ívelt OLED panelt kap. A 3440 x 1440 pixeles natív felbontású kijelző maximális képfrissítési rátája 240 Hz lesz, ehhez pedig AMD FreeSync Premium támogatás is jár majd, azaz a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségeket a 48 Hz és 240 Hz közötti frekvenciatartományon belül kamatoztathatjuk. Az OLED panel tipikus fényerőssége mindössze 15 nit lesz, ám a maximális fényerősség már 1000 nites szinten tetőzik a HDR tartalmaknál, azaz kiváló HDR élményre számíthatunk.

A kontrasztarány ennek megfelelően magas, 1 500 000:1 értéket képvisel majd, maga a panel pedig igen gyors lesz, hiszen mindössze 0,1 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik. A színhűség szintén kiválóan alakul, azaz a 10-bites panel a DCI-P3 színteret 98,5%-ban tudja majd lefedni. A videó bemenetek között két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó, valamint egy 90 W-os töltőteljesítményt kínáló USB-C port is jelen lesz. Az új monitor kap USB 3.2-es hubot, amihez KVM Switch funkció is jár, míg a megfelelő hangzást két darab 5 W-os beépített hangszóró biztosítja.

Galéria megnyitása

A kisebbik Predator, vagyis a Predator X27U már csak egy 27 hüvelykes képátlójú OLED panelt kap, ami sokban hasonlít a nagytestvér ívelt kijelzőjére, igaz, ez a panel sík kivitelben érkezik. A 27 hüvelykes modellnél 2560 x 1440 pixeles natív felbontásra számíthatunk, amihez 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta társul, viszont itt is elérhető az AMD FreeSync Premium támogatás (48-240 Hz). A tipikus fényerősség szintén 150 nit lesz, míg a maximális már 1000 nit környékén alakul.

Ez a panel is színhű képet biztosíthat, ugyanis 98,5%-os DCI-P3 színtér-lefedettséggel büszkélkedik, ami igen jó. Ezt a monitort is két darab HDMI 2.0-s, egy DisplayPort 1.4-es, valamint egy USB-C porton keresztül tölthetjük meg tartalommal, de az USB 3.2-es hub, a KVM Switch funkció, valamint a két darab 5 W-os beépített hangszóró sem hiányzik a fedélzetről.

Az Acer Predator sorozatának két legfrissebb példánya a második negyedév folyamán kerül az üzletek polcaira. A Predator X45 listaára 1699 dollár lesz, míg a Predator X27U 1099 dolláros listaáron érkezik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére