Olcsó okostelefonnal gyarapodik a T-Mobile kínálata

A Prism II-t a szolgáltató továbbra is a saját márkajelzésével próbálja értékesíteni, a készülék a 100 dollár környéki ligát gyarapítja.

Olcsó okostelefonnal gyarapodik a T-Mobile kínálata

A Vodafone nemrégiben leplezte le Smart Mini névre keresztelt készülékét, most pedig egy T-Mobile színeiben induló belépő telefon kerül a terítékre. Az eszköz kellemes áron jön és figyelemreméltó képességekkel bír, de ez nem biztos, hogy elegendő lesz a Vodafone Smart széria ellen.

A T-Mobile nem titkolja a Prism II gyártójának nevét: a sajátmárkás készülék a Huawei műhelyéből ékezett. A telefonon első ránézésre a 3,5 hüvelykes megjelenítő fog szemet szúrni, ami egyben a legtöbb figyelmet is kapja majd. A panel felbontása 320 x 480 képpontos (HVGA), így a pixelsűrűsége ugyan nem a legjobb (164,8 PPI), de a használhatóság szintjét azért megüti. A bekapcsolást követően az Android rendszer köszönt minket, azon belül is a korább (4.1) Jelly Bean kiadással kell számolni.

A Prism II egyetlen kamerája a hátlapra került. Ezzel 3,2 megapixeles fotókat készíthetünk, de nagyon behatároltak a lehetőségeink a fix fókuszpont miatt, plusz LED villanó sincs. A motortérbe tekintve egy egymagos, 1 GHz-es órajelen üzemelő chip köszönt minket – vélhetően, vagy inkább remélhetőleg Cortex-A9 maggal – 512 MB-nyi rendszermemóriával és 4 GB-os tárhellyel megtámogatva. Van microSD kártyahelyünk is, így nem jelent komolyabb gond az apróra szabott háttértár. Az 1750 mAh-s akkumulátorból erőt nyerő vas meglehetősen jó üzemidő reményével kecsegtet (a hasonló kvalitású Smart Mininek 1500 mAh jutott).

Az újdonság sajnos a viszonylag kicsi megjelenítő mellett sem lett túl helytakarékos fizikailag. A 116,8 x 61,9 x 12,4 milliméteres térfogatú ház és a 110 grammos súly is eléggé nagy, illetve sok, ám errefelé még ez a megszokott - egyelőre ide nem ért el a vékonyítási láz. A kapcsolati képességei között extrákat nem érdemes keresni, egyszerűen hozza a kötelezőt: van 3G HSDPA modem (7,2/5,76 Mbps), 802.11 b/g/n minősítésű Wi-Fi, Bluetooth modul és egy GPS vevő is a kelléktárában.

A sajtóképek őt is megelőzték.

Az igazán olcsó masina sokban hasonlít a Vodafone kínálatát gyarapító apróságra. A Smart Mini 75-80 dolláros áron vásárolható meg, míg a Prism II-ért a T-Mobile-nál 116 dollárt kérnek. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a hazai kirendeltség milyen árat fog neki szabni, és hogy mikor kerül be a kínálatába. Kereslet biztosan lesz rá, ugyanis a szolgáltatónál jelenleg nem sok olcsó és ütőképes megoldást fedezhetünk fel, ám ez annak ígérkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward