Olcsó, nagyfelbontású tablet tűnt fel a Barnes & Noble palettáján

A Nook Tabletek általában jó ajánlatnak számítanak, ez a mostani pedig különösen ígéretes.

Olcsó, nagyfelbontású tablet tűnt fel a Barnes & Noble palettáján

A Barnes & Noble egy ideje már nem mutatott be új modellt, szóval érett a friss masina érkezése, amivel most a vállalat könnyen belophatja magát a vásárlók szívébe. A Nook Tablet 10.1 elsősorban azoknak lesz jó választás, akik a B&N szolgáltatásait használják, de egyébként is igazán figyelemre méltó a konstrukció a megismert paraméterek alapján.

A név alapján könnyen kikövetkeztethető, hogy egy 10,1 hüvelykes megjelenítő tölti ki az eszköz előlapot. A bevetésre küldött panel 1920 x 1200 képpontos felbontással szolgál nagy fényerőt biztosító IPS technológiás alapon. A készüléken az Android operációs rendszer fut, de az nem derült ki, hogy melyik kiadás. A Barnes & Noble alkalmazásai megtalálhatóak a Nook Tableten, és teljes hozzáférés van a Google applikációihoz is, ami külön öröm. A terméket a család minden tagja használhatja, ugyanis bárki létrehozhat magának profilt és elérheti a saját virtuális könyvespolcát. (A gyermekes családokban be lehet állítani szülői korlátozásokat.) A kezdőképernyőről widgetek révén bármikor hozzáférhetőek egyebek mellett az éppen olvasott művek és a nemrégiben megvásárolt tartalmak is. Bár a táblagépek esetében általában nem a kamerák a fontosak, ez az újdonság ilyen téren különösen szerény. Előre és hátra is csak egy-egy 2 megapixeles képalkotó került, LED-es villanót pedig kár keresni, szóval a fényviszonyok romlása is rányomja majd a bélyegét a fotók, videók minőségére.

Galéria megnyitása

Arról sajnos nem szólt a fáma, hogy milyen rendszerchip dolgozik a színfalak mögött, szóval a készülék teljesítményét illetően nem tudjuk, mire lehet számítani. Ezzel együtt a rendszermemória méretét is homály fedi, a háttértár kapacitása viszont már szerencsére kiderült. A Nook Tablet 10.1 32 GB-tal szolgál, amit lehet bővíteni is microSD formátumú memóriakártya hozzáadásával. Plusz ezen a ponton könnyítés, hogy a Barnes & Noble közbenjárásával, online vásárolt olvasnivalók a vállalat saját felhős szolgáltatásában tárolódnak, nem muszáj ezeket letölteni. A kapcsolati lehetőségeket illetően sem ismert minden részlet, annyi biztos, hogy van Bluetooth modul és Wi-Fi, ami 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő és képes üzemelni 2,4, valamint 5 GHz-es tartományokban is.

Galéria megnyitása

A szerkezet plasztikból készült házzal lett ellátva, de az mindenképpen örömteli, hogy puha tapintású bevonatot kapott, így kellemes fogást fog biztosítani. A Nook Tablet 10,1 térfogata 261,9 x 158 x 9,6 milliméteres, és kizárólag sötétkékben lehet majd megkaparintani. A termék rendelkezik egy Micro-USB 2.0 aljzattal és van 3,5 milliméteres csatlakozója is, így semmi akadálya nincs annak, hogy ezen keresztül hallgasson zenét a felhasználó – no, meg persze a hangoskönyvek zavartalan fogyasztása sem utolsó szempont. Az sem ismert, hogy mekkora kapacitású akkumulátor került a készülékbe, viszont ezen a ponton nem is ez az igazán fontos, hanem az, hogy milyen üzemidőt fog produkálni. Egy töltéssel a specifikáció alapján 7 órányi folyamatos olvasást bírhat ki.

Azt is meg kell még itt említeni, hogy a Barnes & Noble készített a friss Nookhoz egy billentyűzetet is, ami hordozás közben tokként funkcionál. Ez a kiegészítő jól jön majd akkor, ha a felhasználó esetleg dolgozni is szeretne a szerkezettel, nem kizárólag olvasna rajta. A gombsor egy fizikai csatlakozófelületen kapcsolódik a táblához, ami több szempontból is jó hír. Így nem kell minden használatba vételnél a társítással foglalatoskodni, és arra sem kell ügyelni, hogy fel legyen töltve a kiegészítő, hiszen a masina látja el energiával.

Galéria megnyitása

A Barnes & Noble Nook Tablet 10.1 egyik legvonzóbb jellemvonása az ára. A táblagépet mindössze 130 dollárért meg lehet vásárolni, és bár néhány fontos paramétere nem ismert, ezek nélkül is ki sejthető, hogy remek ár-érték arány jellemzi. Az eszköz már előrendelhető, a kiszállítása pedig november 14-én veszi kezdetét.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap