Olcsó fitneszkarpereceket mutatott be a Lenovo

A két újdonság közül az egyik már színes kijelzőt kapott, és több mint egy hétig üzemelnek majd egy töltéssel.

Olcsó fitneszkarpereceket mutatott be a Lenovo

A Lenovo előszeretettel készít megfizethető árú viselhető kiegészítőket, és ezúttal is kettő ilyen megoldásról lesz szó. A Lenovo Cardio és a Spectra nagyon hasonló képességekkel rendelkeznek, de van közöttük egy lényeges eltérés.

Galéria megnyitása
Lenovo Cardio

A két újdonság közötti differencia rögtön a megjelenítők esetében előjön, ugyanis míg az egyik egy monokróm panelt kapott, addig a másik már egy színes TFT kijelzővel lett ellátva. A Cardio az olcsóbb modell, ennek van OLED kijelzője, 0,96 hüvelykes átlóval és 128 x 32 képponttal. A Spectra pedig a színes TFT-LCD-t vonultatja fel nagyobb, 160 x 80 pixeles felbontással, de már csak 0,8 colos méretben. A grafikus felület barátságosabb a Spectra esetében, és egy fokkal informatívabb is ez a modell, például a kezdőképernyőjén alapból látható a lépésszám, valamint egy indikátor is, ami azt jelzi, hogy mennyi van még hátra a napi cél eléréséig. Az eszközök androidos és iOS rendszerű okostelefonnal is összehangolhatóak lesznek. A Lenovo adott a funkcionalitásra, ennek köszönhetően még arra is lehetőséget biztosítanak az eszközök, hogy az apró felületen elolvashassa a bejövő üzeneteket a felhasználó. Az értesítésekről, riasztásokról és egyebekről a beépített rezgőmotorral próbálják majd figyelmeztetni a viselőjüket a termékek.

Galéria megnyitása
Lenovo Spectra

Az eszközök rendelkeznek giroszenzorral és mozgásértékelővel, ezeknek köszönhetően a felhasználó minden mozzanatát képesek lesznek figyelni. Nappal a lépéseket számlálják és az aktvitást követik figyelemmel, éjszaka pedig az alvási ciklusokat monitorozzák a szerkezetek. Annak érdekében, hogy a sportolók számára is kifejezetten hasznosak tudjanak lenni, került a fedélzetükre pulzusmérő, ami jó szolgálatot tehet az edzések során, de nap közben is rendszeres időközönként (alapbeállításon 15 perc) mérni fog. A Cardio és a Spectra kiírja a lépések száma mellett az elégetett kalóriákat és a megtett távot is. Bluetooth 4.2 modul található a fitnesz-karperecekben Low-Energy kiterjesztéssel, ennek köszönhetően nagyon alacsony energiafelhasználással jár az eszközök és az okostelefon közötti adatkommunikáció.

Galéria megnyitása
Lenovo Cardio

A Spectra és a Cardio alapvetően szürke és fekete színű, de lehet cserélni a szíjaikat, és vannak hozzájuk színesebb megoldások is, így akiknek a fekete túl komor, bármikor feldobhatja a Cardiot egy narancssárga pánttal vagy a Spectrát mondjuk egy kékkel. A Lenovo mindkettő újdonsága nagyon könnyű, mindössze 20-20 grammot nyomnak, szóval egyaránt kényelmes viseletet fognak biztosítani. Fontos még azt is elmondani, hogy biztosított a vízállóság, IP68 védettséget élveznek, szóval nyugodtan lehet őket viselni fürdés közben vagy akár úszásnál is. Az eszközök üzemideje is megegyezik, mind a kettő 10 napig bírja egy töltéssel átlagos igénybevétel mellett, ami ugyan nem sok, de már együtt lehet vele élni – nem fog egyik napról a másikra lemerülni, ha éppen elfelejti töltőre tenni a tulajdonosa. (A Cardioban egy 85 milliamperes akkumulátor található.) A vállalat közleménye szerint a készülékek legalább az Android 4.4 vagy az iOS 8.0 operációs rendszert igénylik.

Galéria megnyitása
Lenovo Spectra

A Lenovo újdonságai Indiában kerülnek először bevetésre, és később szélesebb körben is elérhetőek lesznek. Ami az árazást illeti, a Cardio (HX03) 2000 rúpiát kóstál, ami pillanatnyilag kb. 30 dollárnak felel meg, a Spectra (HX03F) pedig 2300 rúpiáért vihető haza, ez nagyjából 35 dollárt jelent. A forgalmazás mindkét esetben május első hetében veheti kezdetét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward