Olcsó, Android 4.4-es táblagépek a Polaroidtól

Három modellre számíthatunk, amelyek hasonló belbecs mellett eltérő méretekben fognak befutni.

Olcsó, Android 4.4-es táblagépek a Polaroidtól

Az évindító CES alkalmával az egykor fényképezőivel jeleskedő Polaroid is előállt egy tablet trióval. Az egyszerűen Q jelzéssel ellátott repertoár tagjairól sajnos nem sokat sikerült egyelőre kideríteni, az információkkal ugyanis már sokkal szűkmarkúbban bántak Las Vegasban, mint a gépezetek számával.

Polaroid Q10

A vállalat háromfős felhozatalának tagjai Polaroid Q7, Polaroid Q8 és Polaroid Q10 neveken kerülnek majd a boltok polcaira. A neveikben szereplő számok mutatják az érdeklődőknek, hogy az adott modell mekkora megjelenítővel lesz felvértezve. A Polaroid Q7 és a Q10 7 és 10,1 hüvelykes megjelenítője szélesvásznú lesz, míg a 4:3-as képarány kedvelőinek a Polaroid Q8-cal szeretne a kegyeibe férkőzni a cég. A felbontásaikkal kapcsolatban nem tájékoztattak minket, de nem érdemes túlzottan magas pixelsűrűségre számítani az alacsonyan tartott gyártási költség mellett. Egy-egy Android viszont nem kerül több pénzbe, és ennek köszönhetően a legújabb verzió lesz jelen a Polaroid eszközein. A táblagépek természetesen megkapják majd a Google támogatását is, így a keresőóriás minden szolgáltatását (pl.: Google Play Store) lehetőségük lesz elérni.

Polaroid Q8

A színfalak mögött szinte minden tekintetben ugyanazzal a hardverrel szembesülhetünk. Eltérést csak az akkumulátor kapacitásában fedezhetünk fel, mely értelemszerűen követi majd az egyre nagyobb megjelenítőket, hogy minden esetben megfelelő üzemidőt kapjunk. Az alapot egy négymagos lapka fogja adni, ami vélhetően ARM Cortex-A5, jobb esetben Cortex-A7 processzormagokkal dolgozik majd. A kapcsolati képességek között csak a legszükségesebbek lesznek jelen, így 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi-t és egy Bluetooth modult találunk a gépek kelléktárában. A kereten lesz egy HDMI kimenet, így a multimédiás tartalmakat nagy képernyőn is nézhetjük. Az ívelt házakba költöztetett tabletek mindegyikén lesz előlapi kamera, így videóhívásokat is lehet velük bonyolítani. A jobb hangzás érdekében a sztereó hangszórók is előre figyelnek. A készülékházak minden esetben műanyag felhasználásával öltöttek végleges testet, a formaviláguk pedig kerekdedre sikeredett.

Polaroid Q7

A Polaroid Q7, Q8 és Q10 rendkívül alacsony áron lesz megvásárolható, annak ellenére is, hogy a legfrissebb Android operációs rendszert szállítja a jövendőbeli tulajdonosok számára. A legolcsóbb készülék 130 dolláros lesz, a legdrágábbért pedig 180 dollárt fognak elkérni a kasszánál. Arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor kerülhetnek az újdonságok kereskedelmi forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward