Olcsó, alumínium PC házak a Sharkoontól

A Sharkoon két új számítógépházat mutatott be, amelyek mindketten alumíniumból készülnek és szálcsiszolt alumínium borítással rendelkeznek. A Sharkoon AL4-es modell egy ATX formátumú alaplapokat fogadó, közepes torony kivitellel rendelkező megoldás, míg a Sharkoon AL2-es modell már egy micro-ATX toronyháznak minősül, ami ideális választás lehet kompakt konfigurációk építéséhez.

Olcsó, alumínium PC házak a Sharkoontól

A Sharkoon két új számítógépházat mutatott be, amelyek mindketten alumíniumból készülnek és szálcsiszolt alumínium borítással rendelkeznek. A Sharkoon AL4-es modell egy ATX formátumú alaplapokat fogadó, közepes torony kivitellel rendelkező megoldás, míg a Sharkoon AL2-es modell már egy micro-ATX toronyház, ami ideális választás lehet kompakt konfigurációk építéséhez.

Kezdjük a sort a nagyobbik modellel. A Sharkoon AL4-es kuckó titán és ezüst kivitelben érhető el. A termék négy darab 3,5 hüvelykes belső, egy 3,5 hüvelykes külső, négy darab 5,25 colos külső és hét PCI bővítőhelyet kínál. A termék 470 x 420 x 190 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig 3,2 Kg. A merevlemezek és az optikai meghajtók rögzítéséhez nincs szükség szerszámok alkalmazására, de ez manapság már egy elvárható tulajdonság. A merevlemezek hűtéséről egy 120 mm-es átmérőjű, kék LED-es világítással is ellátott ventilátor gondoskodik.

A ház hátulján további két ventilátor elhelyezésére is van lehetőség, ám ezek a légkeverők már csak 80 mm-es átmérővel rendelkezhetnek. Érdekesség, hogy a ház belsejében 27 cm hosszú videokártyák és 15 cm magas processzorhűtő számára is van hely. Az előlapi kivezetések között két USB 2.0-s portot és a szokásos audió csatlakozókat találjuk.

A második termék ugyanúgy titán és ezüst változatban lesz elérhető, mint nagyobb társa, ám ez a modell már csak micro-ATX és mini-ITX formátumú alaplapok számára kínál helyet. PCI bővítőhelyből négyet, 5,25 hüvelykes bővítőhelyből kettőt, 3,5 hüvelykes bővítőhelyből pedig egy külsőt és egy belsőt kapunk.

A rendszer hűtéséről egy 92 mm-es átmérőjű, kék LED-es világítással is felvértezett légkeverő gondoskodik, de a ház szellőzését az oldallapon található perforált felület is segíti. A termék hátulján van hely egy további 92 mm-es átmérőjű rendszerhűtő ventilátor alkalmazására is, ha esetleg jobb szellőzésre van szükség.

Az előlapi portok között ennél a modellnél is két USB 2.0-s portot és a két szokásos audió csatlakozót találjuk. A 395 x 375 x 180 mm-es mérettel, illetve 2,4 Kg-os súllyal érkező újdonság elég helyet kínál ahhoz, hogy lehetőség nyíljon 30 cm hosszú videokártya és 14 cm magas processzorhűtő alkalmazására, ami egy micro-ATX ház esetében figyelemre méltó tulajdonság.

A Sharkoon AL2-es és AL4-es számítógépházai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az AL2-es modell 49,90 euróba, míg AL4-es társa 59,90 euróba kerül attól függetlenül, hogy melyik színt választjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward