Shop menü

OKTÓBER 18-ÁN DEBÜTÁLHAT A 12 GB-OS RADEON RX 6750 GRE

Kezd tisztulni a kép az új modell várható paramétereivel kapcsolatban, de azért még nem minden világos.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Október 18-án debütálhat a 12 GB-os Radeon RX 6750 GRE

Az AMD érkező Radeon RX 6750 GRE videokártyájával kapcsolatban az elmúlt hónapok folyamán már érkezett némi információ, amely alapján úgy tűnt, az újdonság lényegében egy tuningolt Radeon RX 6700-as modell lesz. A Gigabyte jóvoltából most újabb részletek láttak napvilágot a rövidesen debütáló videokártyával kapcsolatban, így most már sokat tisztult a kép, de még mindig maradtak homályos foltok.

A Radeon RX 6750 GRE egy ünnepi videokártya lesz, csak úgy, mint a július végén piacra dobott Radeon RX 7900 GRE volt: mindkét modellel Kínának kedveskedik a gyártó, méghozzá a nyúl évét ünnepelve. A Golden Rabbit Edition jelöléssel ellátott videokártyák a gamer videokártyák piacán csak Kínában bukkannak fel, de egyéb régiókban is találkozhatunk majd velük, viszont ott már csak komplett konfiguráció részeként kerülnek forgalomba.

Az új modell az aktuális hírek alapján mégsem pusztán egy tuningolt Radeon RX 6700-as videokártya lesz, ahogy azt korábban várhattuk, hanem teljesen más alapokra építkezhet. Eredetileg úgy tűnt, hogy a 10 GB-nyi fedélzeti memóriával és 160-bites memória-adatsínnel rendelkező BC-2235-ös kriptovaluta-bányász kártya magasabb TDP kerettel rendelkező változata lehet a Radeon RX 6750 GRE, ám mégsem ez lesz a helyzet.

Galéria megnyitása

A Gigabyte jóvoltából megerősítést nyert, hogy a Radeon RX 6750 GRE igazából nem 10 GB-nyi, hanem 12 GB-nyi fedélzeti memóriát kaphat. A GPU pontos paramétereivel kapcsolatban egyelőre nincs információ, ám most úgy tűnik, egy NAVI 22 alapú megoldásról lehet szó, ami várhatóan 2304 stream egységgel rendelkezhet. A memória-adatsín a 12 GB-nyi VRAM-ból kiindulva nem 160-bites, hanem 192-bits lesz, az effektív órajele azonban egyelőre nem ismert, de jó eséllyel 16 GHz-ről lehet szó. A GRE videokártyák esetében fontos szempont a költséghatékonyság, így a 2304 stream egység meglétére egyelőre nagyobb esély van, mint arra, hogy a Radeon RX 6700 XT-hez és a Radeon RX 6750 XT-hez hasonlóan 2560 stream egységgel érkezzen a termék, igaz, egyelőre utóbbi is szerepel a lehetőségek között.

A Gigabyte szerint a Radeon RX 6750 GRE már 2023. október 18-án bemutatkozhat. A gyártó kétféle modellel is készül a rajtra: az egyik egy Eagle sorozatú, míg a másik egy Gaming sorozatú verzió lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére