Nyomásérzékeny érintőceruza-technológia Windows 8.1-hez

A Synaptics új érintőkijelző-vezérlői integrált aktív érintőceruza-támogatással érkeznek, így esetükben nincs szükség külön digitalizáló hardver alkalmazására.

Nyomásérzékeny érintőceruza-technológia Windows 8.1-hez

A Windows 8 meglehetősen komoly kézírás-felismerő funkcióval rendelkezik, igaz, ezt a funkciót egyelőre csak kevés tábla, illetve konvertibilis noteszgép tudja kiaknázni. Ez a helyzet a jövőben megváltozhat, ugyanis a Synaptics mérnökei egy új érintőkijelző-vezérlő sorozatot készítettek, ami a ClearPad 7500-as nevet kapta.

A ClearPad 7500-as érintőkijelző-vezérlők azért bírnak nagy jelentőséggel, mert segítségükkel a köréjük épített termékek komoly érintőceruza-támogatást kínálhatnak, méghozzá úgy, hogy ehhez külön digitalizáló hardver alkalmazására sincs szükség, hiszen az aktív érintőceruza támogatását az új vezérlők saját maguk biztosítják. A ClearPad 7500-as család tagjai kompatibilisek a meglévő érintőkijelző-szenzorokkal, ami jó hír, sőt, már a hozzájuk passzoló érintőceruza is elkészült.

Microsoft Fresh Paint

Az aktív érintőceruza egy precíz, egymilliméteres hegyet kapott, amely 256 nyomásszintet tud megkülönböztetni. A Synaptics újdonsága azért is különleges, mert a kifinomult algoritmusok jóvoltából az aktív érintőceruzával teljesen egyenes, recementes és tökéletesen ívelt vonalakat lehet húzni, ugyanis a rendszer maximális pontossággal képes követni az aktív érintőceruza mozgását. A Synaptics megoldása képes azt is érzékelni, ha az érintőceruza éppen a kijelző valamely pontja felett helyezkedik el (hovering), és ahhoz is elég okos, hogy figyelmen kívül hagyja az érintőkijelzőre támaszkodó tenyér érintéseit, miközben az érintőceruza éppen használatban van. A Synaptics sajtóközleménye szerint a rendszer kijelölő és törlő gombokat is támogat, ami még kényelmesebb, még hatékonyabb érintőceruza-használatot eredményez.

Az igazsághoz azért az is hozzá tartozik, hogy a Microsoft Surface Pen névre keresztelt érintőceruzája is tartalmaz gombokat, sőt, nyomás-érzékeny hegyet is kapott, viszont az a megoldás digitalizáló hardverre támaszkodik. Érdekes lesz látni, hogy a két cég megoldásai egymással összehasonlítva mekkora pontosság mellett, mennyire hatékonyan működnek. Az összehasonlításhoz például akár a Microsoft Fresh Paint alkalmazásának legfrissebb kiadását is be lehet vetni, amely pontosabb nyomásérzékeléssel rendelkezik és törlő funkcióval is gazdagodott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward