Nyolc kamerával készülhet Sony okostelefon

Nyolc kamerával készülhet Sony okostelefon

Az elmúlt években az okostelefonokban leginkább talán a kamerarendszer fejlődött. Az utóbbi időben már nem is annyira a főkamerák képminőségének a reszelgetésére helyeződött a hangsúly, hanem arra, hogy ki tud jobb extra funkciókat nyújtani, és ehhez adott esetben 3-4 kamerát is felhasználnak a gyártók. Sőt mi több, a Nokia 9 PureView már nem kevesebb mint hat kamerát vonultat fel, és állítólag a Sony is ebbe az irányba kacsintgat.

Kiszivárgott információk szerint egy olyan Xperiát tartogat a jövő, aminek a hátoldalán összesen hat kamera fog sorakozni, és ha ez nem lenne elég, az előlapjára pedig egy duálkamerás modul kerülhet. Összesen tehát nem kevesebb mint nyolc kamera sorakozhat a készüléken, ami így egészen különleges fényképek megörökítésére lehet majd képes.

Amikor ilyen többkamerás megoldásokról hallunk, mindig felmerül, hogy milyen lehetőségeket fognak ezek tartogatni. Nos, erről jelen esetben egyelőre nem szólt a fáma, nem lehet tudni, hogy a japán alakulat milyen felállást használhat, és tekintve, hogy milyen sokszínű kombinációkat láttunk már eddig is, igazából megtippelni sem tudjuk, hogy mire lehet majd számítani, ha tényleg létrejön a Sony által összeillesztett hatkamerás modul. A borítókép is csak illusztráció, nem érdemes azt figyelembe venni, hogy ott milyenek az egyes optikák.

A Nokia 9 PureView sokak számára kiábrándító próbálkozás lett a HMD Global részéről, ez arra koncentrál, hogy minél szebbek legyenek a fotók, ezt pedig a felvételek összeillesztével éri el, és mindegyik kamera ezen dolgozik, így különlegesebb extrákkal nem rendelkezik. Nem lenne meglepő, ha a Sony már egészen más irányba indulna el. Arról sem esett szó, hogy az előlapon milyen célt szolgálhat majd a duálkamera, de itt valószínűleg vagy a biometrikus azonosításhoz lesz szükség az extra kamerára vagy a mesterséges mélységélesség előállításához.

A Sony kamerákkal megrakott okostelefonja még a fejlesztési fázisban van, és nem kizárt, hogy csak a következő év elején, 2020 első negyedévében kerülhet majd bevetésre, ebben az évben aligha fog bemutatkozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap