Nvidia Ampere GPU-k a GeekBench adatbázisában?

A két bejegyzés nem túl friss, de még csak most bukkantak rájuk, így könnyen lehet, hogy azóta változott némileg a specifikáció akr órajelek, akár VRAM kapacitás terén.

Nvidia Ampere GPU-k a GeekBench adatbázisában?

Két különleges Nvidia GPU bukkant fel a GeekBench 5 adatbázisában, amelyekről eredetileg tavaly októberben, illetve novemberben készültek mérések, ám még csak most derült fény rájuk. A tényre egy Twitter felhasználó, _rogame hívta fel a figyelmet, aki minden fontos információt összeszedett az említett grafikus processzorokkal kapcsolatban, amelyek már az Nvidia következő generációs, Ampere GPU architektúrája köré épülhetnek. A pletykák szerint az Ampere sorozat első képviselői a GTC alkalmával mutatkozhatnak be, ami 2020. március 22-től 2020. március 26-ig kerül megrendezésre – már amennyiben el nem halasztják, mint a GDC-t, amit nyáron pótolhatnak be; vagy le nem fújják teljesen, mint az OPC 2020-at.

Galéria megnyitása

No de térjünk vissza a két rejtélyes GPU-ra, amelyek alighanem mérnöki tesztpéldányként funkcionáló, a HPC szegmensbe szánt kártyákon kaphattak helyet akkoriban. Az első várhatóan 118 CU tömbbel rendelkezik és 7552 CUDA magot tartalmaz, magórajele 1110 MHz, fedélzeti memóriából pedig 24 GB-nyi található rajta. Ez a változat 184096 pontot ért el az OpenCL tesztben, ami igen-igen magas.

A második GPU már csak 108 CU tömbbel, illetve 6912 CUDA maggal rendelkezik, 1010 MHz-es magórajelet használhat, a VRAM mennyisége pedig 47 GB, ami igazából 48 GB lehet. Ez a verzió csak 141654 pont elérésére volt képes, ami természetesen szintén figyelemre méltó.

Galéria megnyitása

A fenti pontokat könnyebb elhelyezni, ha néhány támpontot is adunk. _rogame szerint a Tesla V100 esetében 154606 pontos, a GV100 esetében 142837 pontos, míg a Titan RTX esetében 132804 pontos teljesítményre számíthatunk az OpenCL tesztben, vagyis az új kártyák jelentősen gyorsabbak.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonságok milyen memória-konfigurációval dolgoznak, csak annyi valószínű, hogy HBM2 alapú fedélzeti memóriáról van szó. Az új videokártyákkal kapcsolatban remélhetőleg a GTC 2020 alkalmával további információ is érkezik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap