Nvidia: A Turing alapú videokártyák szép bevételt termeltek

A vállalat a befektetőknek tartott rendezvényén sok érdekességről tett említést.

Nvidia: A Turing alapú videokártyák szép bevételt termeltek

Az Nvidia érdekes statisztikákat húzott elő a kalapból a befektetőknek tartott előadásán, amelyekből egyebek mellett az is kiderült, hogy a Turing architektúra köré épülő videokártyákból 45%-kal magasabb árbevétel folyt be az értékesítés első 8 hetében, mint anno a Pascal alapú termékekből. Ez persze talán nem is túl meglepő, hiszen az új videokártyák eleve magasabb árszinteken helyezkednek el, mint elődeik, ezt pedig az Nvidia saját diája ábrázolja legjobban, ami lentebb látható. Ebből remekül látszik, mekkora elmozdulásra került sor az új generáció esetében a régi árszintekhez képest, de a dia egyéb érdekességekről is képet ad.

Galéria megnyitása

Ilyen érdekesség, hogy jelenleg az Nvidia teljes videokártya-felhasználói bázisának nagyjából 2%-át adják a Turing alapú termékek, míg a Pascal alapúak 50%-ot tesznek ki, a maradék 48% pedig Maxwell, illetve ennél régebbi architektúrákra támaszkodik. Érdekes adat az is, hogy a felhasználók ennél a generációnál drágább modelleket vásárolnak, mint ahogy azt a Pascal sorozatnál tették.

A fentieknél még egy fokkal érdekesebb adat, hogy az Nvidia videokártya tulajdonosok 90%-a jelenleg a GeForce GTX 1660 Ti teljesítményszintje alatti videokártyákkal rendelkezik. Ezt a közönséget a vállalat egyebek mellett a 279 dolláros GeForce GTX 1660 Ti-vel is szeretné megszólítani, de ennél kedvezőbb árú opciók is jelen vannak, illetve lesznek a kínálatban – gondoljunk csak a nemrégiben piacra dobott 219 dolláros GeForce GTX 1660-ra, vagy éppen az érkező GeForce GTX 1650-re, ami a 200 dollár alatti árszintre érkezik. És persze valószínűleg olyanok is bőven lesznek, akik a több éves videokártyájukat egy jelentősen gyorsabb, jelentősen drágább modellre cserélik majd le.

Galéria megnyitása

Az Nvidia szerint a felhasználók többsége folyamatosan felfelé próbál váltani, vagyis egyre drágább videokártyákat vásárolnak, ami nem csak az asztali számítógépek piacára igaz, hanem a noteszgépekére is – vagyis egyre magasabb szinten elhelyezkedő videokártyával felszerelt noteszgépeket vesznek. Apropó noteszgépek. Az Nvidia adatai szerint a gamer notebookok szegmense bámulatos sebességgel növekszik: 5 év alatt tízszeresére nőttek az eladások, amelyekből természetesen a vállalat is megpróbál profitálni. Éppen ezért a MaxQ dizájn köré épülő noteszgépekből egyre több és több érkezik, azaz míg 2018-ban csak 19 ilyen modell került piacra, addig 2019 folyamán már 45 konfigurációt mutatnak be a partnerek, vagyis bőven lesz választék, ami az eladásoknak is jót tehet.

A számok a jelek szerint meggyőzték a piacot, ugyanis az előadást követően közel 6%-kal emelkedett az Nvidia részvény-árfolyama.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap