Nőtt az AMD x86-os processzorpiaci részesedése

A nem túl kedvező pénzügyi eredmények ellenére az AMD processzorpiaci részesedése nőtt.

Nőtt az AMD x86-os processzorpiaci részesedése

A Mercury Research elemzőitől származó legfrissebb adatok alapján az AMD az elmúlt negyedév folyamán az x86-os processzorok teljes piacán az egy évvel ezelőtti 18,2%-ról 19,1%-ra növelte részesedését. Ezzel egy időben az Intel processzorpiaci részesedése az egy évvel ezelőtti 81%-ról 80,2%-ra csökkent. A teljes x86-os processzorpiacot vizsgálva az első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest csökkentek a szállítási mutatók.

A fentinél sokkal érdekesebb az a tény, hogy az AMD az asztali processzorok piacán egy teljesen egészséges, 43%-os piaci részesedésre tehetett szert, ami megegyezik a tavaly ilyenkor elért eredménnyel. A céget az elemzők szerint az asztali processzorok piacán segítette, hogy a merevlemezpiac helyzete a thaiföldi áradások után végre kezd helyreállni. Korábban a merevlemezhiány kellemetlenül érintette az AMD asztali processzorainak szállítási mutatóit. Az olcsó noteszgépek szegmensében szintén javult a helyzet, ugyanis a Llano kódnévre hallgató, „A” sorozatú APU egységek gyártása körül már nincsenek problémák.

Azáltal, hogy mind az Intel, mind az AMD új processzorokat dob piacra a jelenlegi negyedévben, új fejezet nyílhat a processzorpiaci küzdelemben. Az Intel Ivy Bridge processzorai közül a Core i5-ös és Core i7-es modellek már elérhetőek, de az AMD új, „A” sorozatú Trinity, valamint Brazos 2.0-s, „E” és „C” sorozatú APU egységeinek érkezésére sem kell már sokat várni.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward