Nextgen videó kodeket és szabadalmakat vett az Intel

Nextgen videó kodeket és szabadalmakat vett az Intel

Az Intel és a RealNetworks között több fontos megállapodás is köttetett a napokban. Az Intel első körben 120 millió dollárért több szabadalmat és egy következő generációs videó kodek szoftvert is megvásárolt a RealNetworks-től – utóbbihoz az óriásvállalat magát a fejlesztőcsapatot is megvette, hiszen a szoftver fejlesztése jelenleg is zajlik.

A megállapodás értelmében a RealNetworks tulajdonában maradt néhány jog, így a szóban forgó szabadalmakat a vállalat továbbra is használhatja majd mind jelenlegi, mind pedig jövőben elkészülő megoldásainál. A RealNetworks illetékesei szerint az Intel hatékonyan építhet majd mindazokra a befektetésekre és fejlesztésekre, amelyeket a szóban forgó területen az utóbbi időben eszközölt a cég.

Az Intel reméli, hogy a felvásárlás segítségével a jövőben még gazdagabb felhasználói élményt kínálhat a különböző eszközök esetében, beleértve az ultrabookokat, az okostelefonokat és a digitális média tartalmakhoz kapcsolódó egyéb eszközöket is. Érdekesség, hogy az Intel és a RealNetworks megállapodása azt is tartalmazza, hogy a felek a jövőben együttműködnek majd a következő generációs videó kodek szoftver és a hozzá kapcsolódó eszközök fejlesztésében.

A felvásárlás eredményeként 190 szabadalom, 170 szabadalmi bejelentés, valamint a következő generációs videó kodek szoftver és a hozzá tartozó fejlesztőcsapat is az Intel birtokába került. A gyártó előbbieknek köszönhetően a következő generációs videó kodek szoftvert hatékonyan optimalizálhatja, így az zökkenőmentesen együttműködhet a különböző Intel IGP-kkel, természetesen a hardveres videó gyorsítás hatékony alkalmazása mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward