Nest Hub Max – Lakásközpont nagyra nőtt kijelzővel

A Google a Home Hub mintájára alkotta az eszközt, de annál nagyobb lett és jobb képességekkel bír.

Nest Hub Max – Lakásközpont nagyra nőtt kijelzővel

A keresőóriás a Google I/O események keretében nem igazán szokott a hardveres megoldásokra nagy hangsúlyt fektetni, de a mostani rendezvényen kettő okostelefonról is lehullott a lepel, és megjelent a Nest Hub Max is. Ez az újdonság arra szolgál, hogy az okosotthonok központi elemeként üzemeljen.

Galéria megnyitása

A Nest Hub Maxnak már a neve is arra utal, hogy nagy a mérete, és tényleg egy sokkal masszívabb szerkezetről van szó, mint a tavaly rajthoz állított Google Home Hub. Ennél a terméknél már egy 10 hüvelykes átlóval rendelkező panel fogadja a vásárlókat, érdeklődőket a korábbi 7 colos megoldás helyett. A masina elsődlegesen a hangutasításokkal való irányításra lett kiképezve, de érintésekkel is lehet majd kezelni minden gond nélkül, a HD felbontású (1280 x 800) kijelzőn így gyorsan lehet navigálni szükség esetén (és felosztható a kép, így több dolgot is lehet rajta csinálni egyidejűleg).

Került egy fényérzékelő is a fedélzetre, ezt kihasználva magától tudja majd a fényerejét szabályozni a Hub Max – és akár az otthoni fények vezérlésébe is bevonhatja majd ezt a szenzort. A nagyobbra növekedett készülékben több hely jutott a hangrendszer számára, így ezúttal sokkal jobb hangzásra lehet számítani, mint a Google korábbi eszközénél. A burkolat alatt kettő 18 milliméteres, 10 wattos teljesítményű magassugárzó, valamint egy 30 wattos, 75 milliméteres mélyközép egység helyezkedik el.

Galéria megnyitása

A masina rendelkezik egy kamerával, amit lehet majd használni biztonsági felvételek készítésére és arra is alkalmas lesz, hogy ezt kiaknázva videohívásokat bonyolítson a felhasználó a Nest Hub Max-szal. Sőt mi több, még gesztusvezérlés is támogatott, így akár mutogatva is lehet majd kezelni a szerkezetet, például a videók megállnak majd, ha a tulajdonosa mutatja a tenyerét a kamerába. A szóban forgó képalkotó 6,5 megapixeles érzékelőre épül, 127 fokos a látószöge, és képes automatikusan kiemelni a képnek azt a részét, amin mozgást észlel, szóval rá tud közelíteni a felhasználóra a videóhívásoknál.

Ha a kamera bármilyen okból kifolyólag aktív, akkor ezt egy zöld fény jelezni fogja, vagyis nem kell attól tartani, hogy olyankor is figyeli majd a szerkezet a felhasználót, mikor nem tud róla. És a kamerának, valamint a mikrofonnak van fizikai tiltó gombja is, így ezeket garantáltan le lehet kapcsolni egy mozdulattal. A mikrofonokról azt kell tudni, hogy ezek nagy hallótávval rendelkeznek, így a szoba minden pontjáról tisztán érteni fogja a masina a hangutasításokat.

Galéria megnyitása

A Google elmondta, hogy a Nest Hub Max rendelkezik Bluetooth 5 modullal, van 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-je, és Chromecast támogatásnak sincs híján, így könnyen lehet majd vele tartalmakat megosztani vezeték nélkül. A Google Assistant itt már tovább fejlesztett hangazonosítással fog üzemelni, így még pontosabban meg tudja majd határozni a kütyü, hogy éppen ki beszél hozzá, és annak megfelelően tud válaszolni a neki szegezett kérdésekre.

A Hub Max a kamerájával is fel tudja ismerni az embereket, és amikor valaki belép a szobába, akkor képes lesz neki megmutatni a naptárbejegyzéseket, az értesítéseket és más szükséges információkat. (Az arcfelismerés kapcsán leszögezte a Google, hogy helyben futó gépi tanulást használ, az információkat sehova nem továbbítja.) A Nest neve alatt futó lakáskiegészítő sok esetben megkönnyítheti, segítheti majd a felhasználók életét azzal, hogy egyetlen, gyorsan áttekinthető felületen fogja biztosítani az otthoni eszközöknek a kezelését. A támogatott megoldásoknak a sora folyamatosan bővül.

A Nest Hub Max valamikor nyáron válik elérhetővé, pontos időpontot nem közölt a Google. Az ajánlott fogyasztói ára 230 dollárban lett meghatározva, ami egyáltalán nem vészes összeg egy ilyen jól összerakott lakáskiegészítőért. És a vállalat csökkenti a Home Hub árát 150-ről 130 dollárra, illetve át is nevezi a korábbi készüléket, ettől kezdve ez már a Nest Hub névre hallgat. A Google Home ára pedig 100 dollárra lett lefaragva, a Home Max pedig már csak 300 dollárt kóstál. Az árkorrekciótól valószínűleg azt várja a cég, hogy növekedni fog a szerkezeteket övező érdeklődés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap