Nest Audio néven érkezett meg a Google Home utódja

A friss hangszóró a korábbinál jobb hangzással szolgál majd változatlan árazás mellett.

Nest Audio néven érkezett meg a Google Home utódja

A Google több termékkel is előrukkolt, és négy év után a Google Home is leváltásra került idén. A vállalat már korábban elkezdte a hangszóróit a Nest márkanév alá átterelni, és a mostani készülék a Nest Audio néven debütált. Az Egyesült Államokban pedig már meg is lehet rendelni, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az újdonságnak nagyon fontos szerepe lesz a kínálatban, és a Google Home-hoz képest teljesen új dizájnt kapott. A Nest Audio jól igazodik az újabb hangszórói közé a vállalatnak, bár elsőre egy kicsit furcsának tűnik a teljesen letisztult, tetőtől talpig textilbevonatba huzott burkolatával. Működés közben sem lehet rajta túl sok mindent látni, csak négy LED nyújt visszajelzést arról, hogy éppen dolgozik az eszköz, amikor mondjuk a Google Assistanttal társalog ezen keresztül az ember.

Galéria megnyitása

A Google Home-hoz képest a funkcionalitást tekintve a Nest Audio nem igazán változott, egy olyan hangszóróval van dolgunk, ami a vállalat hangalapú digitális asszisztensének a biztosítására szolgál, és képes például zenét játszani, vagy bonyolíthatóak ezen keresztül a telefonhívások.

A Google Assistant összes funkcióját manapság már felsorolni is kevés lenne, például képes lesz a hangszóró helyzetjelentést adni reggel az időjárással és az útviszonyokkal kapcsolatosan, felolvashatja a legfontosabb híreket a nap végén, és vezérelheti a többi lakáskiegészítőt.

Galéria megnyitása

Sokkal komolyabb zenei teljesítményre képes a Nest Audio, mint amit a Google Home tudott. Az újdonság 75 százalékkal hangosabb lett, ami elképesztően komoly előrelépés, és a basszus sem hiányzik már belőle, a mély hangokat ugyanis 50 százalékkal hatékonyabban képes visszaadni.

Egy 19 milliméteres magassugárzó és egy 75 milliméteres középsugárzó található benne, ami az alsó tartományt is lefedi. Az is megoldható, hogy kettő (vagy több) Nest Audiót társítson a tulajdonosa, hogy ezáltal jobb élményt érjen el, például sztereó hangzást hozzon össze.

Galéria megnyitása

A 175 milliméter magas eszköz rendelkezik Bluetooth 5 modullal és 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi-vel. Mikrofonokból három van a fedélzeten, és ezek mindegyik nagy hatótávolságú. Rendelkezik még a hangszóró egy ilyen téren egészen erős rendszerchippel is, négymagos, 1,8 GHz-es egység került bele, ami Cortex-A53 magokból épül fel. És része még ennek egy olyan komponens is, ami képes a gépi tanulási folyamatokat gyorsítani a helyben elvégzett ML feladatokhoz.

Galéria megnyitása

Megvásárolható lesz a Nest Audio több színben is. Jelen állás szerint világos és sötétszürkében, kékben, rózsaszínben, valamint zöldben lehet rá számítani. Minden szobába olyan megoldás kerülhet, ami a berendezéshez a legjobban passzol.

Kiemelte a Google, hogy az 1,2 kilós termék 70 százalékban újrahasznosított anyagokból épül fel minden Nest Audio hangszóró, vagyis a környezettudatosság is fontos szempont volt a tervezés során.

Galéria megnyitása

A Nest Audio 100 dollárba fog kerülni, és egyszerre válik eléghetővé globálisan 21 országban. A termék október 5-én fog útnak indulni, és rendeléseket pedig már most leadhatnak rá az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap