Nem változik a Telekom osztalékpolitikája

Nem változik a Telekom osztalékpolitikája

Mint arra már a gyorsjelentésben is felhívták a figyelmet, a kormányzat megtakarítási előfeszítései mintegy 5-7 milliárd forintnyi árbevétel és EBITDA csökkenést jelenthetnek a Telekom számára. A kieső bevételek pótlásának módjáról még nem tudott pontosan nyilatkozni a szakember, utalt arra, hogy jelentősen visszafogták beruházásaikat.

Kusch ugyanakkor nem számít arra, hogy a kormányzat jövőre is hasonló kéréssel állna elő, azaz a szerződések újratárgyalását kérnék. A beruházások visszafogás viszont hatással lehet a 2011-es eredményekre is. A vezérigazgató helyettes reményéli, hogy a kormányzati lépés kedvezőtlen hatásait más, újabb üzletekből származó bevételek ellensúlyozhatják a jövőben. Egy esetleges, a távközlési szektort érintő különadó bevezetéséről szóló igény nem érkezett a kormányzat részéről, így azt sem tudni, hogy a 20 milliárdos állami költséglefaragásban már bele van-e értve ez a tétel, így a jövő ilyen szempontból elég bizonytalannak látszik - emelte ki Kusch.

A második negyedéves eredményekkel kapcsoltban úgy fogalmazott reményeik szerint a nehezén már túl vannak, az április-június közötti eredmények már nem annyira rosszak, mint az els? negyedéviek. Ugyanakkor a válság hatására csökkentek a hangbevételek, ennek kompenzálását az új szolgáltatásoktól várják: a televíziós szolgáltatástól vagy az energia szektorban való megjelenést?l, bár ennek kapcsán a vezérigazgató-helyettes, azt is elmondta, hogy tízezer körül van azon szerz?dések a száma, amelynek keretében – saját ügyfeleinek – földgáz és elektromos áram nyújt a vállalat.

A 2011-es év tervezésének közepén tartanak, ezért err?l még nem kívánt beszélni a vezérigazgató-helyettes. Túl sok a bizonytalanság, nem tudni, hogy „megfordul-e a válság" -fogalmazott. Az viszont várható, hogy a következ? három évben, csökkenni fog a tradicionális távközlési termékek szerepe, s az ebb?l származó bevételek, ugyanakkor n? az új szolgáltatások (TV, informatika) szerepe, azt nem tudni, hogy ez a két trend hol fogja keresztezni egymást, Thilo arra számít, hogy 2013-ban már növekedési pályára áll a cég.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward