Nem válaszol többé a Google

Mindeddig úgy tűnt, hogy a Googlenek arany keze van, szinte minden elindított szolgáltatása világsiker lett, elég a kereső mellett csak a Gmailre, Google Newsra vagy a képkeresőre gondolni. Talán először fordul elő, hogy innovatív terméket kénytelenek visszavonni. A Google Answer szolgáltatás nem volt képes felvenni a versenyt a Yahoo azonos szolgáltatásával.

Nem válaszol többé a Google

A Google kénytelen eltemetni az úgynevezett humán kereső, azaz kérdés-válasz szolgáltatását, melynek lényege az volt, hogy a látogató feltehet kérdéseket, melyre a többi felhasználó minden tudását latba vetve válaszolt. Az alapvető hiba az üzleti modellben volt, hisz ellentétben a legtöbb Google szolgáltatással, az Answer fizetős volt, tehát a kíváncsi netezők kénytelenek voltak pénz adni a releváns válaszokért, míg a Yahoo ugyanezt ingyenesen működteti. A Yahoo esetében bárki szabadon kérdezhet és bárki válaszolhat, ami elsőre nem tűnik túl megbízhatónak, de a rendszeren belül a válaszokat értékelni lehet, így a gyakran hasznos válaszokat adó userek hamar releváns forrássá válhatnak.

A leállás természetesen nem egyik percről a másikra történik, így a szolgáltatás még jelenleg elérhető, habár ettől a héttől kezdve új kérdéseket már nem lehet feltenni, válaszolni pedig év végéig, tehát még egy hónapig lehet, a már meglévő kérdések és válaszok viszont megmaradnak az utókor számára a hivatalos Google Blog szerint.

„A Google egy olyan cég, melyet az innováció táplál, ami azt jelenti, hogy számtalan új dolgot próbálunk bevezetni egy időben és ennek következménye, hogy néha újra kell gondolni céljainkat. A projekt egy nyers ötletből indult Larry Page gondozásban, melyet egy négy fős stáb váltott valóra kevesebb, mint négy hónap alatt” – tudhatjuk meg a blogból.

A kérdések között komolyabbak és egyszerűbbek is előfordultak, az árak pedig néhány dollártól általában 20-40 dollárig voltak jellemzőek válaszonként. A blog összegyűjtött nlhány kérdést és választ, mint Hány Tyrannosaurus van egy gallon benzinben? (1/460-ad) Hogyan éli túl a légy a mikrohullámúsütőt? (körbe repked és elkerüli a sugarakat) Miért nem iható a légkondícionálóból kicsepegő víz? (mert baktériumokat tartalmazhat) De megtudhatjuk, hogy kb. 8000 éve iszunk/eszünk tejtermékeket és Magyarország az egyik hely, ahol komoly kutatások folynak a tejjel kapcsolatban. Sőt valaki arra volt kiváncsi, hogy mik a legjobb helyek hazánkban, amit érdemes meglátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward