Nem tudni, jelenleg ki dolgozik a Call of Duty: Warzone-on, és ez zavart okoz

Eléggé bizonytalan az Activision legnagyobb játékának a kommunikációja.

Nem tudni, jelenleg ki dolgozik a Call of Duty: Warzone-on, és ez zavart okoz

Az ingyenesen játszható Call of Duty: Warzone egyre nagyobb szerepet tölt be az Activision felhozatalában, hiszen minden számítás szerint is már több mint 80 millió játékossal rendelkezik. Ezzel a Call of Duty-játékok közül messze ez tudhatja magának a legnagyobb felhasználói bázist, lekörözve még a frissen megjelent Black Ops - Cold Wart is. Azonban az közönség egyre kevésbé tudja, hogy kihez fordulhat a játékkal kapcsolatban.

Az elején még viszonylag egyértelmű volt, hogy a játékot az Infinity Ward fejlesztette, azonban az utóbbi időszakban a legendás stúdió már szinte egyáltalán nem kommunikál a Warzone-nal kapcsolatban. Nem segít a dolgon, hogy újságírói kérdésekre az Activision annyit reagált, hogy a Warzone-t az Infinity Ward és a Raven Software fejlesztette, azonban arra már nem tért ki, hogy jelenleg ki foglalkozik a játékkal.

A jelek azonban arra mutatnak, hogy a Raven szépen-lassan átvette a stafétabotot az Infinity Wardtól, csak éppen ebben nem lehetünk biztosak.

A Raven az utóbbi időben leginkább besegítő szerepet játszik a különböző Call of Duty-játékok fejlesztésében, legutóbb például a Black Ops - Cold War kampányának jelentős részét ők csinálták. De ami jelenleg fontosabb, hogy a Warzone-nal kapcsolatos frissítéseket is ők kommunikálják az elmúlt időszakban, így például a javításokat vagy az új kozmetikai tartalmakra vonatkozó bejelentéseket.

A friss információkért láthatóan most már a Raven oldalaira, így például a Raven-féle Twitter-fiókra kell elmennie a felhasználóknak, de a dolog még így sem egyértelmű. Vajon a Raven csak a kisebb frissítéseken dolgozik, miközben az Infinity Ward a nagyobb tartalmi bővítéseket kalapálja, vagy innentől kezdve alapvetően a Raven alá tartozik minden. Vajon tényleg készül az új pálya az Infinity Ward vezetésével?

A dolog azért is fontos, mert a Call of Duty: Warzone közönsége nagyon érzékeny a különböző frissítésekre, egyensúlybeli változtatásokra, így nem ártana pontosan tudniuk, hogy kihez kell fordulni panaszokkal, vagy éppen kit kellene követni, ha a legfrissebb információkra kíváncsiak. Főleg, hogy a Warzone alapvetően egyelőre nem változik abban a tekintetben, hogy egy-két fegyver mindig kiemelkedően erős, többnyire vélhetően indokolatlanul, amiken aztán változtatnak a fejlesztők, így más fegyverek lesznek elméretezettek.

Akárki is foglalkozik jelenleg a Warzone-nal, láthatóan próbálkozik, habár ezeket a próbálkozásokat finoman szólva nem követi mindig teljes siker.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a PC-s verzióban továbbra is rengeteg a csaló, továbbá számos olyan exploit érhető el, amivel teljesen felborítható a játékmenet. Számos dologgal, illetve a jövőbeni tervekkel kapcsolatosan tehát nem látnak tisztán a felhasználók, és az Activision nem könnyíti meg senkinek a dolgát. Persze, a titkolózás oka az is lehet, hogy egyszerűen nem akarják idő előtt leleplezni a jövőbeli terveiket, de a jelenlegi helyzet csak frusztrációt okoz a játékosoknál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap