Nem startolt jól a DOOM: Eternal Denuvos anti-cheat megoldása

Nem startolt jól a DOOM: Eternal Denuvos anti-cheat megoldása

Kétségtelen, hogy sok gémer gyomra összeszorul, amikor meghallja, hogy egy játék Denuvo-s támogatással jelenik meg. A másolásvédelemmel foglalkozó vállalat viszont nem azért ilyen rossz hírnevű, mert így nem tudják letorrentezni a játékot a kalózok, hanem mert sokak szerint valójában a vásárlóknak okoz problémát a rendszer, amit teljesítményben és stabilitásban szoktak megérezni.

A Doom Eternal fogadtatása jó lett, az első javításokkal pedig szinte sikerült is tökéletesre csiszolni a címet. A játékosok bizalma viszont egy szempillantás alatt tovaszállt, amikor a Bethesda a Denuvo segítségével kívánta elhozni a játék csalásgátló megoldását.

Galéria megnyitása

A játékosok egyik problémája, miszerint konkrétan játszhatatlanná tette a játékukat. Lagok, FPS ingadozások és összeomlások kezdtek el jelentkezni. Ez ráadásul nem csak a multiplayer, hanem az egyszemélyes játék során is gondot jelent.

A Destructoidnak a Denuvo azt nyilatkozta, hogy szeretnék megoldani, hogy a védelem csak a multival induljon el, hagyja ki az egyszemélyes játékmódot.

A másik probléma viszont bizalmi kérdés, hasonló, mint a Riot Games Valorantnál ismert Vanguard megoldása. A Denuvo Anti-Cheat ugyanis hasonló módon beépül a rendszerbe és kér jogosultságokat a számítógéptől, amit sokan nem szívlelnek és kémprogramnak tekintenek. A Kaspersky antívírus szoftver konkrétan malware-nek jelenti a felhasználónak a programot.

A helyzet tehát nem túl jó a Denuvo részéről, de nem kétséges, hogy a legtöbb problémát igyekeznek majd kijavítani minél hamarabb. Maga az anti-cheat megoldás viszont továbbra se jelent nagyobb biztonsági kockázatot, mint bármilyen telepített szoftver (így maga a játék is akár), így kémprogramként beállítani és ezért aggódni nem érdemes.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap