Nem kerül börtönbe a Lizard Squad hackere

Megszületett a bíróság ítélete a hacker ellen, aki karácsonykor kiütötte az Xbox Live-ot és a PSN-t. Nem kerül börtönbe...

Nem kerül börtönbe a Lizard Squad hackere

Még a tavalyi karácsonyi időszakban dőlt be rövidebb időre az Xbox Live (őket később kezdték támadni), hosszabb időre a PlayStation Network hálózata, amikor a Lizard Squad "hackerei" DDoS-támadásokkal sújtották őket. A Sony végül a kimaradásért öt nappal meghosszabította a a PS Plus-előfizetéseket, és egy egyszeri 10%-os kedvezményre feljogosító kupont osztott szét a felhasználók között.

A Lizard Squad egyik "hackere", Julius "zeekill" Kivimaki akkor megjelentett egy videót is, melyben kifejti, miért támadták meg a PlayStation Networköt és az Xbox Live-ot: fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy "mennyire nem megfelelőek a biztonsági intézkedések" a Sonynál és a Microsoftnál.

A 17 éves finn Kivimaki hamar a rendőrség kezére került, és kattant rajta a bilincs, majd megkezdődött a bírósági tárgyalás, melynek most lett meg az eredménye. A srácot nem kevesebb, mint 50 700 (igen, ötvenezer hétszáz!) számítógépes bűnőzéssel kapcsolatos vádpontban találták bűnösnek. Ennek ellenére mindössze két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, továbbá az ítéletben az szerepel, hogy mostantól "harcolnia kell a kiberbűnözés ellen". Hogy az utóbbi miként valósul meg, azt egyelőre nem tudjuk, de vélhetően a kormány elhelyezi a megfelelő minisztériumnál vagy szervnél, ahol mostantól nagyon jófiúként kell viselkednie.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward