Nem kell félni, nem tűnik el a Google Nexus sorozata

A Google egyik illetékese megnyugtatja az aggódó Nexus rajongókat.

Nem kell félni, nem tűnik el a Google Nexus sorozata

Áprilisban felröppentek az első pletykák az Android Silverről, és sok Nexus rajongó aggódni kezdett, mert attól féltek, hogy ezzel a Google által készített Android alapú eszközöktől rövidesen búcsút kell venni. Szerencsére az aggodalomnak nincs semmi alapja – ezt egyenesen a Google állítja.

A ReadWrite-nak adott interjújában Dave Burke, az Android mérnöki részlegének, illetve a Nexus eszközök részlegének vezetője mondott néhány szót a fentebb említett aggodalmakkal kapcsolatban. Szerinte azzal, hogy valami más is elindul, még nem jelenti azt, hogy a Nexusnak vége lenne. Majd hozzátette, szerinte ez totálisan hibás konklúziónak tekinthető. Platformot nem lehet absztrakt módon építeni, eszközt kell építeni – vagy eszközöket. Burke elképzelni sem tudja, hogy a Nexus valaha is eltűnjön. Már csak azért sem, mert szerinte a Nexus azért is érdekes, mert a Google segítségével megmutathatja, mit gondol, hogyan kéne futnia az Androidnak.

A Nexus helyett az Android Silver program sokkal inkább a Google Play Edition eszközök végét jelentheti, nem a Nexus sorozatúakét. A Material Design-hoz és a Google Play Services-hez hasonló kezdeményezések arra utalnak, hogy a cég sokkal konzisztensebb Android felhasználói élményt akar megvalósítani – ebben a tekintetben a Silver a stratégia egy újabb pillérét jelentheti. A Google Play Edition eszközök ugyan alap Android operációs rendszerrel érkeztek, de csak a Google online Play áruházában voltak elérhetőek.

Amennyiben az Android Silver valóban úgy működik majd, ahogy a The Verge munkatársai gondolják, a Google a Silver eszközöket mobilszolgáltatók üzleteiben fogják népszerűsíteni, így a gyári Android előnyeit sokkal szélesebb közönségnek tudja bemutatni. A vállalat ezzel együtt az eszközökre telepített szoftver felett is nagyobb felügyeletet gyakorolhat, így a szoftverfrissítések kiadását is koordinálhatja, csak úgy, ahogy azt most a Nexus sorozatú termékeknél teszi. A Nexus eszközök ezzel együtt továbbra is elérhetőek maradnak a fejlesztők és az Android ínyencek számára, de a program előnyeiből nem csak azok a termékek profitálhatnának, ezzel az Androidos közösség összességében mindenképpen nyerhetne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward