Négy DisplayPort van a Zotac Kaveri alapú apró PC-jén

A pici asztali számítógép egy nagyon ritka APU-t, egy FX-7600P típusú központi egységet rejt.

Négy DisplayPort van a Zotac Kaveri alapú apró PC-jén

A Zotac egy nagyon jól felszerelt apró asztali számítógépet mutatott be, ami a VESA támogatás jóvoltából könnyedén monitor vagy televízió hátuljára szerelhető. A Zbox sorozatot erősítő MA760-as modell nem egy kispályás megoldás, hiszen helytakarékos alaplapján egy Kaveri alapú mobil APU egység kapott helyet.

Az FX-7600P típusjelzéssel ellátott mobil chip négy darab processzormaggal, pontosabban két darab kétmagos modullal gazdálkodik, ezek 2,7 GHz-es alap- és 3,6 GHz-es maximális Turbo Core órajelen üzemelnek. A fedélzeten lapul még egy Radeon R7-es iGPU is, ami 512 GCN alapú stream egységet tartalmaz és 686 MHz-es maximális órajelen ketyeg. A kínálatot egy DDR3-2133 MHz-es memóriatámogatást biztosító kétcsatornás memóriavezérlő zárja. Szokatlan extra, hogy az iGPU-hoz összesen négy darab DisplayPort 1.2-es videó kimenet társul, azaz a termék köré akár négymonitoros rendszer is könnyedén építhető.

A combos APU-val büszkélkedő apróság belsejében két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalat várja a memóriamodulokat, az adatok tárolásáról pedig 2,5 hüvelykes meghajtó gondoskodhat. Rendszermemóriából maximum 16 GB-nyi (2 x 8 GB-nyi) DDR3/DDR3L-1600 MHz-es modul pakolható a So-DIMM foglalatokba, a 2,5 hüvelykes adattárolót pedig SATA 6 Gbps-os port szolgálja ki.

A rendszer 802.11ac WiFi vezérlővel, Bluetooth 4.0-s vezérlővel, valamint két darab Gigabites Ethernet vezérlővel kerül az üzletek polcaira, csatlakozói között pedig összesen négy darab USB 3.0-s port lapul. Az előlapi USB 3.0-s portot a legújabb szokás szerint egy SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasóval is kombinálták. Szokatlan dolog, hogy az előlapon egy COM port is helyet kapott, ám ez nem véletlen, hisz a gyártó főként üzleti környezetbe szánja az újdonságot, ahol még szükség lehet ehhez hasonló "régi" kiegészítőkre.

A 18,8 x 18,8 x 5,1 centiméteres mérettel rendelkező Zbox ugyan a klasszikus asztali számítógépek többségénél jóval kisebb, azonban az Intel NUC konfigurációinak többségénél bizony nagyobb. Az MA760-as modell a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezúttal is kétféle kiépítésben érkezik: az alapváltozat se rendszermemóriát, se adattárolót nem rejt, a Plus kiadás azonban 500 GB-os merevlemezzel, illetve egy 4 GB-os So-DIMM memóriamodullal kerül az üzletek polcaira.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a különlegesen ritka APU-val szerelt Zbox MA760 pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward