Ne aggódj, ha Steamen vetted a Flight Simulatort és gondod lenne vele

Erős gép, rengeteg tárhely és remek netkapcsolat kell hozzá, ezek nélkül kell egy kis idő, mire feltankoljuk a gépet.

Ne aggódj, ha Steamen vetted a Flight Simulatort és gondod lenne vele

A Microsoft Flight Simulator a napokban beröppent közénk, a kritikusok összesített értékelései szerint a Half-Life: Alyx-szal küzd az év PC-s játéka címért,  a helyzet viszont az, hogy a felhasználók már nem ennyire lelkesek a programot illetően.

Rengetegen bugról számolnak be a programot illetően, míg mások az apró lagoktól kezdve a játszhatatlan szaggatásokig tapasztalnak teljesítmény-problémákat, igaz, ez több esetben a felhasználó számlájára is írható, hiszen a játék gépigénye az átlaghoz képest magas, de még inkább a neten keresztül betöltött terep miatt lehetnek gondok a gyenge internetkapcsolat esetén.

A helyzet viszont az, hogy többek között az utóbbi esetekre találták ki a Steam pénzvisszafizetés rendszerét, így ha nem fut rendesen a játék vagy valami gondunk van vele két óra játékidőn belül, akkor visszakérhetjük annak az árát.

A Microsoft Flight szimulátornál viszont kicsit más a helyzet. Bár a Steamen keresztül töltjük le a játékot, utána elindul egy keretprogram, ami további közel 100 gigabájtot kezd el leszedni a netről. A baj viszont ezzel az, hogy mivel ezt fájdalmasan lassan teszi, ezért a 2 órás próbajátékidőt biztosan túllépi az ember úgy, hogy még csak egy olyan csíkot nézett, ami éppen elindult.

Erre a problémára hívta fel a figyelmet Garry Newman, a Garry’s Mod atyja, amihez azonnal többen is csatlakoztak.

Mivel sokan attól féltek, hogy ha gondjuk van a játékkal, nem tudnak majd a visszatérítési jogukkal élni, ezért be se fejezték a letöltést, már írtak a Steamnek, hogy nem kell nekik így a játék.

A PCGamer. com megkereste a Valve-ot a kérdésben, akik viszont közölték, hogy senkinek nem kell aggódnia, a további letöltések nem befolyásolják a pénzvisszatérítés menetét, bármilyen hosszúak legyenek is azok és most a Microsofttal közösen szeretnének megoldást találni a lassú letöltés problémájára.

A Steam pénzvisszatérítésnél a rendszer figyelembe szokta venni azt, hogy milyen teljesítményt nyújtunk a játékunk során, így például egy rövid játéknál, ha azt 2 órán belül végigvisszük, akkor nem biztos, hogy jogosultak leszünk a pénzünkre. Valószínű itt is figyelembe veheti a rendszer az első felszállással kapcsolatos mérföldköveket.

A Microsoft Flight Simulator nem egy olcsó mulatság, viszont az Xbox Game Pass PC-s ágának a része, így ha csak kipróbálni szeretnéd a vásárlás előtt és úgy érzed, erre két óra nem lesz elég, akkor a Game Pass remek lehetőséget nyújt erre, amivel érdemes lehet élni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap