NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300-as pendrive-ok

A biztonságos hordozható adattárolókat most már a NATO tagok is nyugodtan használhatják, hiszen a termékek megkapták az ehhez szükséges jóváhagyásokat.

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300-as pendrive-ok

A Kingston IronKey D300-as sorozata, amelyben biztonságos, adattitkosítással dolgozó pendrive-ok találhatóak, a napokban egy fontos mérföldkőhöz értek, ugyanis elnyerték a NATO Restricted Level tanúsítványát, vagyis tökéletesen alkalmasak a NATO tagállamok, valamint a civil és katonai szervezetek működésének segítéséhez. A termékek így már fel is kerültek a biztonságos megoldásokat tartalmazó NIAPC (NATO Information Assurance Product Catalogue) listára, azaz megfelelnek a NATO adatvédelemmel és adatbiztonsággal kapcsolatos kívánalmainak. Az igények között szerepel, hogy az adattárolókon lévő érzékeny dokumentumok védelmet élvezzenek, ha az adattároló esetleg elvész, valamint akkor is, ha a meghajtó tartalmát megpróbálják dekódolni, hiszen a bizalmas adatok ellopásával veszélybe kerülhetnek a NATO alakulatok, a tagok vagy éppen az aktuális küldetések is.

Galéria megnyitása

Az IronKey D300-as család tagjai FIPS 140-2 Level 3 hitelesítéssel rendelkeznek, vagyis megfelelnek a kormányzatok igényeinek, hiszen erős kriptografikus-kulcs menedzsmenttel rendelkeznek, fejlett hitelesítő képeségekkel dolgoznak, az adatokat katonai-szintű 256-bites AES-XTS hardveres adattitkosítással védik, magához a hardverhez pedig nem lehet roncsolás nélkül hozzáférni, ugyanis a házat kiöntik epoxy gyantával. Minden egyes meghajtó digitálisan aláírt firmware-t használ, így a BadUSB jellegű támadások ellen tökéletesen védettek, valamint kokmplex jelszavak használatát követelik meg a minél magasabb fokú biztonság érdekében.

A hagyományos D300-as modellek mellett D300S és D300 SM változatok is kaphatóak, amelyek virtuális billentyűzeten keresztül történő jelszó-beírást is lehetővé tesznek, így a keyloggerek ellen védelmet kínálnak. Van még egy D300M típusú kiadás is, amely menedzselt modell, vagyis olyan környezetbe való, ahol több száz vagy több ezer meghajtó központosított menedzselésére van szükség – ezt a funkciót a D300SM is tudja, az „S”-nél már említett extrával, azaz a virtuális billentyűzettel együtt.

Galéria megnyitása

Az IronKey D300-as sorozat tagjai 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os változatban készülnek, az adatátvitelt USB 3.0-s porton keresztül oldják meg. a 4 és 8 GB-os változatnál sorrendben 80 és 165 MB/s-os olvasási, illetve 12 és 22 MB/s-o írási tempó áll rendelkezésre. Ehhez képest a 32, 64 és 128 GB-os változatok már 250 MB/s-os maximális olvasási sebesség elérését teszik lehetővé, az írási tempó pedig 85 MB/s-on tetőzik, igaz, utóbbi alól a 32 GB-os változat kivételt képez, hiszen csak 40 MB/s-os sebességre képes. Az egyes meghajtók 77,9 milliméter hosszúak, 22,2 milliméter szélesek és 12,05 milliméter magasak, extraként pedig az IEC 605289 IPX8 szabványnak is megfelelnek, azaz 1,2 méterig vízállóak. Használat előtt persze meg kell őket szárítani.

A kínálat adattároló kapacitástól és kiviteltől függően 32 000 forinttól (4 GB) egészen 173 000 forintig terjed (128 GB) jelenleg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap