Nagyító alatt a Yahoo-Microsoft üzlet

Nagyító alatt a Yahoo-Microsoft üzlet

A trösztellenes hatóság továbbra sem látja biztosítottnak, hogy az ügylet - amelynek keretében a Microsoft keresőmotoros technológiát adna át a Yahoo-nak - nem sérti-e a tisztességes piaci verseny feltételeit.

Az amerikai igazságügyi minisztérium antitöszt bizottsága korábban egyszer már számos kapcsolódó dokumentumot kért be kontrollra; a mostani igény arra utalhat, hogy a vizsgálat akár hónapokig is elhúzódhat.

A júliusi, 10 évre szóló megállapodás révén a két társaság abban bízik, hogy nagyobb konkurrenciát támaszthatnak a Google-lel szemben. A Google jelenleg 65 százalékos részesedéssel piacvezető az online keresők között, amit messze lemaradva, 19, illetve 9 százalékkal követ a Yahoo és a Microsoft.

A szakértők azonban arra számítanak, hogy a részletekbe menő vizsgálat után az ügyletet engedélyezik a hatóságok. Miután a Yahoo és a Google hirdetési piacon tervezett együttműködését nemrég heves ellenállás fogadta a hirdetők és az újságok részéről, most megértőbbnek tűnnek ezzel az ügylettel szemben, mivel az szerintük erősebb versenyt támaszthatna a jelenleg már-már egyeduralkodó piacvezető társaságnak - idézi a CNBC az egyik, neve elhallgatását kérő forrását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward