Shop menü

NAGY KÉPERNYŐS APPLE WATCH ÉRKEZHET A „JUBILEUMRA”

Watch X néven jöhet új okosóra az Apple-től, és más méretet fog ölteni, mint az eddig modellek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Nagy képernyős Apple Watch érkezhet a „jubileumra”

Jelenleg a Watch Series 9 a legújabb termékvonal az Apple-nél, és már készül a következő generáció. Egyes pletykák szerint az Apple tervez egy különleges kiadású modellt, ami egyes feltételezések szerint az Apple Watch X néven jöhet majd. Most erről jelentek meg beszédes CAD adatok.

A renderképeket rendszeresen szivárogtató 91mobiles hozta le azokat a vázlatokat, amik állítólag az Apple Watch X okosórát mutatják be. A tizedik generációs, különleges kiadású Apple Watch modellen ennyiből még nem sok érdekességet lehet felfedezni. A lényeg ebben az esetben a méretekben rejlik.

Minden eddiginél nagyobb, 2 hüvelykes megjelenítőt kaphat az Apple Watch X.

Jelenleg az Apple kínálatában a Watch Ultra modellek a legnagyobbak, ezzel minden bizonnyal tisztában vannak a márka rajongói. A sportolóknak tervezett, robusztus okosóránál egy 1,93 colos megjelenítő került bevetésre, tehát egy kicsit még ennél is nagyobb lehet a jubileumi különkiadású termék. A Watch Series 9-től pedig már jóval terjedelmesebb lesz, hiszen az a férfiaknak szánt változatában is csak 1,7 colos panel van munkára fogva.

Galéria megnyitása

Annak ellenére, hogy az Apple Watch Ultráknál is nagyobb megjelenítőt használhat a szerkezet, maga a tok nem lesz méretesebb. Mivel a Watch X a hosszú ideje megszokott, letisztult formavilágot kaphatja meg, ennek köszönhetően kisebb testet ölt a kiszivárgott CAD adatok alapján. A Watch Ultra 49 x 44 x 14,4 milliméteres idomokkal rendelkezik. Természetesen a Watch Series 9 termeténél azért egy kicsit már nagyobb termékre kell számítani, 46 x 39,7 x 11,6 mm-es testet ölthet.

Galéria megnyitása

Az Apple lényegében a kezdetek óta kitart a jelenleg is alkalmazott Watch dizájn mellett. Pár éve nagyon sok hír volt arról, hogy változhat a készülék, és ennek is „kivasalhatja” a keretét a tervezőcsapat, hogy illeszkedjen a termék az iPhone-ok, iPadek sorába, de erre mostanáig nem került sor. A Watch X rendszerképek is a lekerekített kialakítást mutatják, oldalt a digitális koronával, szokás szerint egy kicsit felfelé eltolt pozícióban. Az oldalsó gomb is maradhat a megszokott helyén. Csak a méret fog növekedni.

Galéria megnyitása

Egy dolog változhat jelen állás szerint: az Apple alakíthat a szíj rögzítésén. Állítólag a vállalat egy mágneses elven működő rögzítést tervez, ami külsőleg nem igazán tér el az eddig megoldástól. A szíjat ugyanúgy oldalról lehet majd betolni egy résbe, csak másként fog a helyén rögzülni. Ez a módosítást azért lesz előnyös elvileg, mert így több hely marad majd belül, ezáltal egy kicsit még nagyobb akkumulátor férhet a tokba.

Az üzemidővel az Apple Watch a kezdetek óta hadilábon áll, így nem meglepő, ha a vállalat már ilyen módosításokat is próbál már bevetni, hogy egy kicsit tovább bírhassa a termék egy töltéssel.

Az Apple nem tudni, mikor állhat elő a nagyobb kijelzős okosórájával, de lehet, hogy ez idén még nem fog elkészülni. Az valószínű, hogy a felhasználók hamar rákapnak majd az eszközre, ha a boltokba kerül, hiszen a hatalmasra nőtt Watch Ultra is óriási népszerűségnek örvend. Vaskosabb férfi csuklón jól mutathat majd a 2 hüvelykes panelnek otthont adó viselhető kiegészítő.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére