Nagy jelentőséggel bír a Samsung új LPDDR2-es memóriachipje

Vékonyabb, gyorsabb mobil eszközök készülhetnek, hála a Samsung új memóriachipjének.

Nagy jelentőséggel bír a Samsung új LPDDR2-es memóriachipje

Az új, kifejezetten mobil eszközökbe szánt LPDDR2-es memóriachipek azért bírnak nagy jelentőséggel, mert segítségükkel még vékonyabb, még nagyobb teljesítményű, még több memóriát tartalmazó eszközök készülhetnek, ami rendkívül jó hír a mobil eszközök gyártói, az üzleti felhasználóknak szánt készülékek gyártói és a végfelhasználók számára. A szóban forgó memóriachipek sorozatgyártása már az elmúlt hónap folyamán megindult, így hamarosan találkozhatunk velük a különböző mobil eszközökben is.

A 20 nm-es osztályú gyártástechnológiát használó 4 Gb-es LPDDR2-es memóriachipek segítségével a Samsung könnyedén kínálhat pengevékony, 2 GB-os kapacitású memóriachipeket, amelyek négy darab 4 Gb-es LPDDR2-es lapkát egyesítenek egyetlen LPDDR2-es tokozáson belül. Ez az új tokozás nagyjából 20%-kal vékonyabb, mint azok a 2 GB-os chipek, amelyek még négy darab 30 nm-es osztályú gyártástechnológiával készült 4 Gb-es LPDDR2-es lapkát rejtenek. Az új, 2 GB-es LPDDR2-es chipek esetében további különlegesség, hogy azok azonos fogyasztás mellett magasabb sebesség elérésére is képesek, mint 30 nm-es osztályú gyártástechnológiára alapozó 2 GB-os társaik: az újdonságok akár 1066 Mbps-os sebességet is kínálhatnak a különböző mobil eszközök számára.

A Samsung szerint azzal, hogy a nagykijelzős táblák és okostelefonok között egyre több az olyan megoldás, amely négymagos processzorral rendelkezik, egyre nagyobb igény mutatkozik a nagyobb kapacitást kínáló, hatékonyabb energiafelhasználás mellett üzemelő memóriákra, amelyek nem csak nagyobb teljesítményt, de hosszabb üzemidőt is biztosítanak a mobil eszközök számára.

A vállalat várakozásai szerint a 20 nm-es osztályú gyártástechnológiát használó 4 Gb-es LPDDR2-es lapkák hamar átveszik a piacon a 30 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő, ugyancsak 4 Gb-es kapacitású társaik helyét.

Az IHS iSuppli szerint a 4 Gb-es LPDDR2-es memóriachipek szállítási mutatói stabilan növekszenek, így a Mobil DRAM piac szállítási mutatóinak 13%-áért felelnek majd az idei év folyamán. Ez az érték az előrejelzések szerint 2013-ban már 49%, 2014-ben pedig 63% lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward