MWC: ViewSonic táblagépek nagy méretben

A gyártó standján rengeteg készülék volt kiállítva, de ezek nagyrészt nem számítottak igazi újdonságnak, mivel korábban már minden részlet kiszivárgott, de a két nagyképű tábla most először mutatkozott be, bár sajnos elég kevés információ kíséretében.

MWC: ViewSonic táblagépek nagy méretben

A gyártó standján rengeteg készülék volt kiállítva, de ezek nagyrészt nem számítottak igazi újdonságnak, mivel korábban már minden részlet kiszivárgott róluk. Két nagyképű tábla viszont most mutatkozott be először, bár sajnos elég kevés információ kíséretében.

Az ViewPad E100 és a P100 egyaránt a Google operációs rendszerének legfrissebb kiadásával érkezik majd, de a P100 esetében csak a másodhegedűs szerepében lesz az Android 4.0, mivel ez az eszköz két külön rendszert kapott. Az Ice Cream Sandwich mellett a Windows 7-et találjuk majd, de az elmondottak alapján gőzerővel készülnek a Windows 8-ra, sőt a kiállításon már ki is lehetett próbálni, hogy mire képes a jelenlegi Windows 8 verzióval. A 10,1 hüvelykes IPS kijelző 1280 x 800 pixeles felbontással rendelkezik. A táblagép x86-os alapokra épül, egy Intel Atom N2600 processzort kapott, ez 1,6 GHz-en üzemel, két magot tartalmaz és támogatja a Hyper-Threading technológiát. Ezen kívül 2 GB RAM és egy 32 GB-os SSD van benne. A borítás peremén két teljes értékű USB 2.0, egy 3,5 mm-es jack és egy hálózati töltő csatlakozási felületet találunk. Becslések szerint 4-6 órás üzemidőre képes, az akkumulátor teljesítménye nem ismert. Az eszközből két variáns lesz, egy olyan, ami csak WiFi-vel rendelkezik, és egy, amiben 3G modem is van.

Az E100 már egy egyszerűbb konfiguráció lesz, de sajnos ezzel kapcsolatban nem sokat árult el a vállalat. A kijelző 4:3 képaránnyal, 9,7 colos képátlóval és 1024 x 768-as felbontással rendelkezik majd, valamint az iPadhoz hasonlóan ez is IPS technológiát használ. A borítás alatt egy ismeretlen chipkészlet van, ami 1 GHz-es órajelen üzemel, és valószínűleg két magot tartalmaz. Adatkapcsolat szemszögéből két kiadás lesz ebben az esetben is, hiszen a HSDPA modem nem kerül bele mindegyikbe, viszont a Bluetooth 3.0, WLAN és a GPS egyikből sem marad majd ki, továbbá HDMI csatlakozót és microSD kártya helyet is találunk rajtuk. Az E100 620 grammot nyom és 9,1 milliméter vastag.

Mind a két táblagép esetében júniusban kerülhet sor az európai bemutatkozásra, a P100 csak WiFi-s kivitelben 520 font lesz, míg a 3G-sért 645 fontot kell fizetni. Az E100 esetében pedig 260 és 325 fontos ajánlott fogyasztói árra lehet számítani a közlemény szerint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward