Művészeti vásár 95 millió fontos eladással

Egy modern és impresszionista festmények árverése lett minden idők legvonzóbb művészeti vására a Sotheby-n.

Művészeti vásár 95 millió fontos eladással

Egy modern és impresszionista festmények árverése lett minden idők legvonzóbb művészeti vására a Sotheby-n. A londoni aukció, amelyen amerikai gyűjtemények anyagát árverezték, majdnem 95 millió font bevétellel zárult, és ezen belül harminc tétel kelt el 1 millió font fölött.

A legmagasabb árat - 8,756,000 fontot - Chaim Soutine „L'Homme au Foulard Rouge” című festményéért  fizették, amelynek árát eredetileg 3.5-5 millióra becsülték. Renoir, Degas, Monet és Edvard Munch munkáit, valamint Modigliani egyik szobrát is elárverezték.

A Sotheby elmondta, hogy a modern művészetek iránti érdeklődés akkor ugrott meg nagyon, amikor Soutine-t 1.5 millió fontért adták el tíz évvel ezelőtt. Melanie Clore, a Sotheby impresszionista és modern művészeti szekciójának társvezetője elmondta: "A ma esti eladásokban az volt a legbiztatóbb, hogy az este sikere nem egyetlen képnek köszönhető, hanem a piac általános erősödése látszott végig. Az eredmények a piac mélységének ékes bizonyítékául szolgálnak. A vásárlók jól informált, elismert magángyűjtők voltak, illetve magángyűjtőket képviselő ügynökök.”

Az eladott gyűjtemények közül a Revlon-társalapító Charles R Lachman gyűjteménye került a figyelem középpontjába. Ebben szerepelt Renoir „Les Deux Soeurs” című képe, amely 6,852,000 fontért kelt el, valamint Raoul Dufy „La Foire aux Oignons”-ja - 4,052,000 fontért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward