MTelekom: 2,2 milliárd forint osztalék Montenegróból

MTelekom: 2,2 milliárd forint osztalék Montenegróból

A társaságban a Magyar Telekom 76,53 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, az erre eső osztalék megközelítőleg 7,5 millió euró (2,2 milliárd forint).

A közgyűlés elfogadta a vállalat 2008. évi üzleti jelentését és pénzügyi kimutatásait, döntött a 2008-as nyereség felhasználásáról, és jóváhagyta a mobil- és internet-szolgáltató leányvállalatok Crnogorski Telekomba történő beolvadását is - írta az MTI-Ecó.

Tavaly a montenegrói számviteli szabályok szerint a Crnogorski Telekom nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 10,5 millió euró volt, amelyből a közgyűlés döntésének megfelelően 9,8 millió eurót osztalékként fizetnek ki.

A közgyűlés döntést hozott a T-Mobile Crna Gora mobilszolgáltató és az Internet CG internet-szolgáltató beolvadásáról az anyavállalatba, a Crnogorski Telekomba.

Az egyesülést követően a Crnogorski Telekom lesz a T-Mobile Crna Gora és az Internet CG általános jogutódja. A beolvadás lehetővé teszi, hogy javuljon a társaság működési hatékonysága és teljes mértékben kiaknázzák az integrált távközlési vállalatból fakadó előnyöket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward