MSI R9 290X Lightning: szivárgó információk

Lassan befuthatnak a nem referencia dizájnra építő Radeonok. A Lightning sorozat legújabb tagja 15+2 fázisú tápellátással gazdálkodik, az MSI-nél nem spóroltak semmin.

MSI R9 290X Lightning: szivárgó információk

Korábban, a Radeon R9 290X rajtjakor már tudható volt, hogy az új videokártya tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott és/vagy egyedi nyomtatott áramköri lapra alapozó változatai majd csak az idei év decemberében rajtolhatnak el.

Nos, már december van, de az egyedi felépítéssel érkező R9 290(X) videokártyák megjelenésére még várni kell: a jelenlegi információk alapján ezek a termékek a nagy karácsonyi bevásárlási láz előtt már nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, megjelenésükre december végén vagy január elején kerülhet sor. Ez rossz hír, az viszont jó, hogy minden bizonnyal több érdekes modell is tiszteletét teszi majd a piacon.

Ilyen érdekes videokártya lesz az MSI Lightning sorozatának legújabb tagja, a Radeon R9 Lightning modell, ami igen erősnek ígérkezik. Ha az új videokártyát nem is, annak vágatlan nyomtatott áramköri lapját már sikerült lencsevégre kapni, ami elég sok mindent elárul. Az újdonság 15+2 fázisú tápellátással érkezik és PCI Express 3.0 x16-os slot mellett három darab PCI Express tápkábelt is bevet annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű áramhoz juthasson. A tápcsatlakozók között egy hattűs és két nyolctűs példány lapul, ami meglehetősen szokatlan egy egyetlen GPU-val szerelt videokártyánál.

A PCB-n a tápcsatlakozókén kívül három darab négytűs ventilátor tápcsatlakozó helye is feltűnik, a videó kimenetek között pedig a jelek szerint két dual-link DVI port, egy HDMI port és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik majd. Maga a nyomtatott áramköri lap a teljes magasságú videokártyákéhoz képest jó egy centiméterrel magasabb lesz – az extra helyre a tápcsatlakozók, a BIOS kapcsoló és a VRM áramkör egyes komponensei kerülnek. Az új videokártyán természetesen még feszültségellenőrző pontok is lesznek, amelyeknek leginkább az extrém tuningosok fognak örülni.

Kíváncsian várjuk, milyen R9 290(X) különlegességekkel készülnek az AMD egyéb partnerei. Reméljük, a többi videokártyáról is rövidesen lehull a lepel, és azt is, hogy ezek előbb forgalomba kerülnek, mint azt bárki is gondolná.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward