Modernizálja a Naptár meghívásokat a Google

Modernizálja a Naptár meghívásokat a Google

A Google elképesztően szerteágazó birodalma folyamatosan fejlődik, de elkerülhetetlenül akadnak olyan területek is, amikről megfeledkeznek az illetékesek. Ilyen volt már egy ideje a Naptár szolgáltatás e-mail értesítője például, de most a Google végre felrázta ezt, és modernebb ruhába öltöztette.

A régi Naptár értesítő levelek meglehetősen ódivatúak voltak már ahhoz képest, ahogyan a Google szolgáltatásai egyébként kinéznek, legyen szó jelen esetben a Gmailről vagy magáról a Naptárról, aminek alapvetően már modern a megjelenése. Kiesett egy kicsit a látótérből az elmúlt években az figyelmeztető e-mail megjelenítése, ám szerencsére most már nincs gond ezen a fronton sem.

Az új értesítések már tömörebbek lesznek, több információt mutatnak egyszerre. Ezt jobbára azzal érte el a vállalat, hogy kisebb betűket használt, és átrendezte néhol a grafikus elemek elhelyezkedését. Az üres felületek nem lettek kisebbek, sőt mi több, még talán szellősebb is az új dizájn, mint az előző volt. A betűk méretének a lefaragásával nyert sokat a Google.

Galéria megnyitása

A közelgő naptárbejegyzésekről szóló e-mailek az olvashatóság szempontjából egyébként rosszabbak lesznek, több az eltérő árnyalatú szöveg, viszont ennek pozitív oldala is van. Így a fontosabb információkat könnyebb megtalálni, mert jobban kitűnnek. Szóval itt a lényegre könnyebben lehet koncentrálni, még ha a tartalmak elolvasása kicsit problémás is lett például a gyengénlátók számára. Ugyanakkor a Google-nek vannak külön erre a célra funkciói, szóval megoldható a jobb olvashatóság biztosítása is, ha valakinek az új felülettel ilyen jellegű problémája akadna.

Újdonság is akad a mostani felületnél. Eddig, amikor egy időpontot vagy egyebet módosítottak egy olyan eseménynél, ami érinti az embert, csak annyi volt kiemelve, hogy az esemény változott. Ezt zöldben jelezte a rendszer, de azt nem fedte fel, hogy milyen módosítás történt. Innentől már közlékenyebb lesz az értesítés.

Ugyanúgy zöld mezőben fogja feltüntetni a Google rendszere, hogy a Naptárban változás állt be, de már ott lesz az is, hogy milyen megjegyzést fűzött az esemény kezelője a változáshoz. Ebben nem biztos, hogy elhangzik a konkrét változás, hiszen a jegyzeteket a felhasználók írják. Éppen ezért még ugyanebben a mezőben maga a szolgáltatás is kiemeli azt, ami változott, így például az időpont. Ez pedig még nem minden.

Galéria megnyitása

Amennyiben egy időpont változik, azt már fel fogja tüntetni a Naptár olyan módon is, hogy a levélben az előző információ is szerepelni fog. Az értesítésben áthúzva, az új időpont alatt lesz majd feltüntetve az aktuális információ, hogy mindenki számára világosan és jól láthatóan jelenjen ez meg. Azt nem tudni, hogy ugyanez igaz-e például a leírást illető változásokra, szóval azoknál is látható lesz-e a korábbi információ, de elképzelhető, hogy igen.

A Google elmondta, hogy ez a változás az új e-maileknél lesz majd tapasztalható, és a következő hetekben fog mindenkinél életbe lépni a változás. Hozzátette a cég, hogy nem tudja azt garantálni, hogy a módosítások minden esetben ugyanúgy jelennek majd meg, mint a Gmailben, de a lehetőségeihez mérten igyekszik erről gondoskodni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap