Minimum SSD kell a World of Warcraft új kiegészítőjéhez?

A hivatalos gépigény szerint igen, de persze a valóság árnyaltabb.

Minimum SSD kell a World of Warcraft új kiegészítőjéhez?

Frissült a World of Warcraft: Shadowlands gépigényének leírása a Blizzard hivatalos oldalán, ami rögtön két érdekességet is tartogat a rajongói közösségnek. Az egyik, hogy az ajánlott konfiguráció bizony nem gyenge a maga 8 magos processzorával és GeForce GTX 1080-as grafikus kártyájával, bár azt nem tudjuk, hogy ezt milyen felbontás mellé javasolja a fejlesztő.

Ami ennél meglepőbb, hogy a Blizzard nem csak az ajánlott, de a minimális konfiguráció esetében is SSD-meghajtót tüntetett fel, és úgy tűnik, hogy nem elírásról van szó.

 MinimumAjánlott
OSWindows 7 64-bitWindows 10 64-bit
CPUIntel Core i5-3450 / AMD FX 8300Intel Core i7-6700K / AMD Ryzen 7 2700X
GPUNvidia GeForce GTX 760 / AMD Radeon RX 560 / Intel UHD 630 (45W) (DX11-es GPU 2GB VRAM-mal)Nvidia GeForce GTX 1080 / AMD Radeon RX Vega 65 (DirectX 12-es GPU 8GB VRAM-mal)
RAM4GB (vagy 8GB integrált VGA-val)8GB
TárhelySSD, 100GBSSD, 100GB
Bevitelegér + billentyűzet (más nem támogatott)többgombos, görgős egér

Hogy miért jelöl meg minimum elvárásként SSD-t a Blizzard, arról egyelőre hivatalos nyilatkozat még nincs, így csak tippelni tudunk. Egyrészt az utóbbi években egyre hosszabbá és hosszabbá váltak a töltési idők a játékban, ami miatt egyre több felhasználó panaszkodott. Ez persze valahol logikus, amikor növekszik a betöltendő textúrák és egyéb objektumok mérete.

Ezen kívül sima merevlemezről játszva (főleg kevesebb memóriával) már eddig is jelentősebb pop-innel lehetett szembesülni, arról nem is beszélve, amikor valaki betöltötte a karakterét egy forgalmasabb városban.

Persze az egyértelmű, hogy a Shadowlands jelenleg is működik és működni is fog hagyományos HDD-ről. Elvégre a minimum követelmény 4GB RAM, és sok-sok éves CPU-GPU kombináció, tehát nyilván röhejes a felvetés, hogy a HDD lenne a szűk keresztmetszet, még akkor is, ha láthatóan a Shadowlands egy komolyabb grafikai frissítést kapott, de azzal, hogy a Blizzard minimumként jelöli meg az SSD-t, sokakat késztethet váltásra, ha eddig nem tették meg. Ezzel a Blizzard kvázi úgy "javíthat" a játékélményen, hogy valójában semmin nem változtat a szoftveres oldalon.

Bizonyos tippek szerint a Blizzard azért is kezdte el minimumként megjelölni az SSD-t, mert megszüntetni tervezi az assetek megtöbbszörözését a merevlemezen, amivel így a folyamatosan bővülő játék alapvetően jóval kevesebb helyet foglalhatna a jövőben, cserébe persze még rosszabbá tenné a teljesítményt sima merevlemezeken.

Mindenesetre előbb-utóbb valószínűleg minden játékosnak érdemes lesz beruháznia egy nagyobb SSD-be, hiszen az új generációs konzolok esetében ez alapvetés lesz, így gyaníthatóan ha nem is nagyon közeli jövőben, de egy-két éven belül számos játéknál elvárás lesz majd az SSD a megfelelő működéshez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap