Mini-ITX számítógépházakkal erősít a Sharkoon

Az újdonságok viszonylag tágas belsővel és igényes felépítéssel érkeznek.

Mini-ITX számítógépházakkal erősít a Sharkoon

A Sharkoon két új számítógépházzal is előrukkolt, amelyek külső formavilág tekintetében ugyan különböznek egymástól, belső felépítésük azonban nagyjából azonos. A viszonylag kompakt újdonságok a Shark Zone C10 és a QB ONE nevet viselik – előbbi inkább az olykor-olykor LAN Partyra is járó gamereket veszi célba, míg utóbbi elegáns, letisztult dizájnja miatt inkább a nappaliban találhat helyet magának.

Shark Zone C10

Eltérő dizájn ide vagy oda, mindkét új számítógépház esetében közös tulajdonság, hogy fektetett vagy állított pozícióban egyaránt használhatóak, oldallapjaik pedig könnyedén szerelhetőek, így minden hardverkomponens beépítése egyszerű. Annak érdekében, hogy a por nagyobb része is kívül maradhasson, minden szellőző mögött porszűrőt helyeztek el. A Shark Zone C10-es modell 37 x 22,5 x 18 centiméteres mérettel és 3 kilogrammos tömeggel bír. A QB ONE modell mélysége 2 milliméterrel kisebb, egyéb különbség nincs.

Mindkét számítógépház belsejében Mini-ITX formátumú alaplap fér el. A házakban akár egy kétslotos, maximum 31,5 centiméter hosszú videokártya számára is van hely, a processzorhűtő pedig maximum 150 milliméter magas lehet. A tápellátásról ATX vagy SFX tápegységgel gondoskodhatunk, amelynek maximális hossza 145 milliméter lehet (modulárisokkal gond lehet a hossz miatt).

QB ONE

A QB ONE modellnél az 5,25 hüvelykes bővítőhely ugyan fizikailag jelen van, ám kívülről nem elérhető, viszont a Shark Zone C10 esetében nincs ilyen probléma. A számítógépházak belsejében alap esetben két 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattároló fér el, de ha az 5,25 hüvelykes bővítőhelyet is feláldozzuk, akkor egy további 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes bővítőhelyhez jutunk. Igény esetén akár a ház hátulján kialakított 80 milliméteres légkeverő bővítőhelyére is szerelhető egy 2,5 hüvelykes adattároló.

Szellőzés tekintetében mindkét ház jól áll: alap esetben egy tetőlapon elhelyezett 120 milliméteres ventilátorral gazdálkodnak, de igény esetén egy második 120 milliméteres légkeverő is elhelyezhető itt. A hátlapon egy 80 milliméteres ventilátor fér el. Ha az 5,25 hüvelykes bővítőhelyről lemondunk, a tetőlapra akár egy 5 centiméter vastag 240 milliméteres hőleadó radiátor is felszerelhető.

Az újdonságok közül a QB ONE kínál több előlapi portot: ennél a modellnél két USB 3.0-s, illetve két USB 2.0-s csatlakozót találunk, de a szokásos audió portok is rendelkezésre állnak. A Shark Zone C10 ezzel szemben csak két USB 3.0-s portot és két audió csatlakozót rejt.

A Shark Zone C10 és a QB ONE hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Mindkét újdonság esetében 39,99 eurós ajánlott végfelhasználói árat állapítottak meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward