Mindenkinek elérhető lesz a pehelysúlyú Gmail

A Google egyre több Go alkalmazást tesz elérhetővé a minden felhasználó számára, hamarosan a levelezőjénél is meglépi ezt.

Mindenkinek elérhető lesz a pehelysúlyú Gmail

A Google amióta dolgozik az Android operációs rendszernek a Go edition kivitelén – ami direkt olyan szinten le van könnyítve, hogy egészen szerény hardveres környezetben is fel lehessen használni – azóta készít Go alkalmazásokat is, amikből egyre több van. A Gmail Go már korábban elkészült, de most még csak azok férhetnek hozzá, akik Android (Go edition) rendszerű mobilt használnak, ez viszont hamarosan megváltozik.

Az e-mailek kezelésére kihegyezett Go alkalmazás töredéke helyet foglalja el, mint a normál Gmail. Lényegesen kevesebb rendszermemóriát igényel a működése során, ami szintén fontos szempont lehet azoknak, akik olyan mobillal rendelkeznek, melyeknél a RAM kapacitása 2, legfeljebb 3 GB-os. És, ami még fontos, hogy a hálózatot is kevésbé terheli, alacsonyabb sávszélességet igényel, mivel kisebb adatforgalmat generál, ebből eredően pedig a szűkebb adatkereteket jobban ki lehet vele aknázni, ami hazánkban különösen jól jöhet.

Néhány napja a Google már elérhetővé tette a Gmail Go applikációt minden androidos eszköz számára, de néhány órával később ez ismételten elérhetetlenné vált. Viszont biztosak lehetünk abban, hogy az esetlegesen felmerült problémákat a vállalat szakemberei rövidesen kiküszöbölik, és azt követően már valóban elérhető is marad a szoftver. Addig is, akik szeretnék ezt telepíteni, felvehetik a Play Áruház „kívánságlistájára” egyetlen érintéssel.

Galéria megnyitása

A Gmail Go nem nyújt olyan funkcionalitást, mint a hagyományos Gmail program, ugyanakkor olyan dolgok nem hiányoznak belőle, amik a levelezések során korlátoznák a felhasználókat. Tehát nyugodtan lehet alkalmaznia ezt, ha tényleg csak az e-mailek küldése és fogadása számít, és nem az, hogy legyen például sötét mód, integrált Google Meet vagy gesztusvezérlés. A grafikus felhasználói felület lényegesen letisztultabb, egyszerűbb, de a rendezhetőség változatlanul biztosított, tehát közösségi élettel kapcsolatos levelek külön lesznek válogatva a promóciós tartalmaktól.

A szerényebb hardveres alapokra optimalizált alkalmazás reményeink szerint a következő hetekben ismét elérhetővé válik, és hozzáférhető is marad végleg minden androidos eszköz számára, legyen az okostelefon vagy táblagép. Akik a Gmil normál appjáról fognak erre váltani, gyorsan kiigazodnak majd a Gmail Góban is, mert a legtöbb elérhető funkció ugyanott van, erre külön ügyelt a Google.

Gmail Go: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap