Mindenki számára elérhetővé váltak a BlackBerry alkalmazásai

A BlackBerry Hub+ keretében számos BlackBerry fejlesztést vehetnek majd igénybe a felhasználók. Egyelőre csak Androidról beszélhetünk, de már készül az iOS támogatás

Mindenki számára elérhetővé váltak a BlackBerry alkalmazásai

A BlackBerry egyre inkább abba az irányba mozdul el, hogy valódi szoftvercéggé avanzsáljon. Ezúttal ugyanis arról számolhatunk be, hogy a kanadai alakulat már mindenki számára elérhetővé tette a kulcsfontosságú alkalmazásait, valószínűleg a bevételszerzés reményében.

A BlackBerry Hub+ alkalmazáscsomag számos szolgáltatást és applikációt foglal magába, és ezeket a vállalat előfizetéses csomagban szeretné értékesíteni az érdeklődőknek. A Hub+ egy kalap alá szedi össze a BlackBerry Hubot és számos más a BlackBerry által fejlesztett androidos alkalmazást, így a naptárat, a jelszókezelőt, a feladatütemezőt, a jegyzetfüzetet, a kapcsolatmenedzsert, az eszközkeresőt és még az indítófelületet is. Ennek megfelelően szinte már úgy érezhetik majd a komplett szolgáltatáscsomagot igénybe vevő előfizetők, mintha csak egy BlackBerry okostelefont tartanának a markukban.

A BlackBerry Hub+ rendkívül hasznos lehet azok számára, akik nem akarnak megválni a régi, jól bevált okostelefonjuktól, vagy egész egyszerűen csak nem szimpatizálnak a BlackBerry által kínált hardverekkel, azonban szeretnék igénybe venni azt a viszonylag magas biztonsági szintet nyújtó szolgáltatás- és alkalmazáskörnyezetet, amit a kanadaiak nyújtanak már Androidon is. Fontos, hogy a BlackBerry Hub+ használata nem jelenti azt, hogy a felhasználónak a teljes csomagot telepíteni és alkalmaznia kell, a BlackBerry megoldotta, hogy mindenki azt telepíthesse és használhassa, amelyiket csak szeretné a fent említettekből. A különböző dolgok beszerzéséhez a BlackBerry Hub+ Szolgáltatások néven futó applikációt kell először felpakolnia az embereknek, és ezen belül lehet majd menedzselni a különböző appokat, szolgáltatásokat. A BlackBerry Hub+ Szolgáltatásokon belül kell majd regisztrálni is a használat előtt, és ide futnak majd be a csomaggal, illetve a vállalattal kapcsolatos legfrissebb hírek is.

Kezdetben mindent ingyenesen, reklámmentesen próbára lehet tenni a BlackBerry Hub+ Szolgáltatásokban, de ez csak az első 30 napra igaz, szóval a BlackBerry ennyi tesztidőszakot biztosít az érdeklődőknek. A nagyjából egy hónapos periódus elegendő lehet ahhoz, hogy az emberek megismerkedhessenek a vállalat által kínált alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, ha korábban még nem találkoztak ezekkel.

BlackBerry Hub+ havidíja egy dollárban lett meghatározva, ami lényegében korrekt ajánlatnak tekinthető a kanadaiak részéről. Ráadásul egyelőre egészen biztos, hogy lesz benne ingyenes opció is, ilyenkor azonban vállalni kell azt, hogy mindenhol reklámok lepik el az applikációkat. A BlackBerry szakemberei a színfalak mögött már azon is dolgoznak, hogy ezeket a szoftvereket és szolgáltatásokat ugyanígy elérhetővé tegyék az iOS-en, így az Apple termékek rajongói is használatba vehetnék a Hub+-t. Valamint készül a régebbi Android verziók támogatása is, mivel jelenleg legalább az Android 5.0 kell neki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward