Minden, amit a Valve saját fejlesztésű VR headsetjéről eddig tudni lehet

A Valve május folyamán rukkol elő különleges meglepetésével, ami nem más, mint az Index névre keresztelt VR headset.

Minden, amit a Valve saját fejlesztésű VR headsetjéről eddig tudni lehet

A Valve egy saját VR headset fejlesztésébe kezdett az elmúlt időszakban, a munka gyümölcse pedig már idén májusban bemutatkozhat, legalábbis erre enged következtetni az a sejtelmes kép, amit a vállalat a napokban tett közzé. A fotón csak maga az Index névre keresztelt headset látható, valamint az is kiderül, hogy a bejelentés májusban esedékes. Azóta viszont pontosabb kép is érkezett a vállalat terveivel kapcsoltban, így a The Verge munkatársainak nyilatkozó szóvivő állításaiból kiderült, hogy az Index VR headset bemutatására már május elsején sor kerülhet, plusz az előrendelések is megindulnak ezen a napon. A pletykák szerint az Index VR headset forgalmazását június 15-én kezdik meg.

Galéria megnyitása
Valve Index

Hogy mit tud az új, saját fejlesztésű Index VR headset? A dolgok jelenlegi állása szerint ezzel kapcsolatban csak kevés információ áll rendelkezésre, de ami sejthető, azt rögvest csokorba is szedjük. A fotók alapján rendelkezni fog beépített hangszórókkal, amelyeket könnyedén füleinkhez pozícionálhatunk majd, és amelyek háza hátrafelé nyílt lesz. A fejpánt minden bizonnyal állítható lesz, valamint a pupilla-távolságot is be lehet majd állítani, ahogy az elvárható. Kijelző terén sajnos még sok a kérdés, ám az aktuális feltevések szerint 2880 x 1600 pixeles teljes felbontással rendelkezhet a termék, vagyis szemenként 1440 x 1600 pixeles felbontás állhat rendelkezésre, csak úgy, mint a HTC Vive Pro esetében. A kijelzők képfrissítési rátája várhatóan 90 Hz lesz, a látószög esetében pedig 135 fokos értékre készülhetünk fel, legalábbis a  tavaly novemberben kiszivárgott prototípus-adatok alapján erre lehet számítani.

Maga a headset a gyártói weboldal szerint legalább egy GeForce GTX 1070-es videokártyát igényel majd, ha játszani és egyéb GPU-intenzív feladatokat szeretnénk rajta futtatni, egyéb tartalmakhoz azonban gyengébb GPU-val szerelt videokártya is elég lesz. Az újdonság a jelek szerint sajnos nem VirtualLink csatlakozót használ, vagyis nem az egykábeles szabványra támaszkodik, hanem egy DisplayPort 1.2-es videó kimenetet, illetve USB 3.0-s kapcsolatot igényel. Jár majd hozzá az adott régiónak megfelelő csatlakozóval ellátott tápadapter, egy törlőkendő, valamint két darab arcpárna is, amelyek közül az egyik keskeny, a másik pedig széles lesz.

Galéria megnyitása Az új VR headset logója Nincs kizárva, hogy a termékből készülnek majd olyan csomagok, amelyek tartalmazzák a Knuckles SteamVR kontrollert, valamint akár néhány játékot is kínálhat a Valve az újdonság mellé, hogy az ajánlat még vonzóbb lehessen – akár a Half-Life speciális, virtuális valósághoz szabott kiadása is megbújhat a csomagban. Persze a Half-Life 3-nak talán jobban örülnének a vállalat rajongói, de ez már egy másik történet.

A Valve Index VR headset pontos technikai paramétereiről majd csak május elsején hullhat le a lepel, így a várható árazásról, illetve a mellékelt tartozékok és ajándékok pontos listájáról is akkor kaphatunk bővebb információt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap