Mikrotranzakciók lesznek a Metal Gear Solid 5-ben

A döntés illeszkedik a Konami stratégiájába.

Mikrotranzakciók lesznek a Metal Gear Solid 5-ben

Az IGN értesüléseiszerint mikrotranzakciókkal könnyíthetjük majd meg a dolgunkat a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painben. Az olasz nyelvű Playstation Store oldalán ugyanis az olvasható, hogy a játékban lesz "opcionális, játékbeli vásárlási lehetőség". Magyarul akinek elég mély a pénztárcája, az valódi pénzért cserébe vásárolhat majd magának különféle tartalmakat.

Fontos kitétel, hogy a jelek szerint a tranzakciók nem érintik majd az egyjátékos kampányt, így csakis a másokkal vívott multiplayer meccsek során fogjuk tudni használni a bónuszokat. Mivel a Konami még nem nyilatkozott, nem lehet tudni, hogy csak kozmetikai jellegű tárgyakról van-e szó, vagy pedig pay-to-win lesz a játék multija...

Mindez elsőre talán megdöbbentőnek tűnhet, de nagyon is jól illeszkedik a bevallottan a mobilt fő platformjának tartó Konami terveibe. Hideki Hayakawa, a cég új vezérigazgatója ugyanis még májusban úgy nyilatkozott, hogy meglátása szerint a vásárlók kifejezetten szeretik a mikrotranzakciókat és ezért a jövőben a vállalat kötelékébe tartozó fejlesztőknek olyan konzolra és PC-re megjelenő játékokat kell majd készíteniük, amiknél mindenkinek módja lesz extra tartalmak megvásárlására. A jelek szerint tehát a jövőben a mikrotranzakciók szerves részét fogják képezni a japán fejlesztő-kiadó programjainak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward