Microsoft: új Win7 XP mód, szervizcsomag infók

A Windows 7 az üzleti felhasználók számára igen vonzó alternatívának tűnik, így sokan el is játszadoztak a váltás gondolatával. A szoftver a régebbi alkalmazások zökkenőmentes futtatásához külön Windows XP Módot kínál (Windows XP Mode), ám a funkció használatának alapfeltétele, hogy az adott rendszer processzorának rendelkeznie kell hardveres virtualizációs támogatással, ami az olcsóbb processzorokkal felvértezett üzleti konfigurációk esetében ki is zárja az XP mód használatának lehetőségét, hiszen ezek az egységek hírből sem ismerik a hardveres VT támogatást.

Microsoft: új Win7 XP mód, szervizcsomag infók

Mostantól nem kötik az ebet a karóhoz: nem szükséges a hardveres VT támogatás

A Windows 7 az üzleti felhasználók számára igen vonzó alternatívának tűnik, így sokan el is játszadoztak a váltás gondolatával. A szoftver a régebbi alkalmazások zökkenőmentes futtatásához külön Windows XP módot kínál, ám a funkció használatának alapfeltétele, hogy az adott rendszer processzorának rendelkeznie kell hardveres virtualizációs támogatással, ami az olcsóbb processzorokkal felvértezett üzleti konfigurációk esetében ki is zárja az XP mód használatának lehetőségét.

Ez a tény egyes felhasználókra hidegzuhanyként hatott még hónapokkal ezelőtt, de most úgy tűnik, hogy új lehetőségek érkeznek: a Microsoft-nál úgy döntöttek, hogy frissített XP módot kínálnak a felhasználók számára, amelynek használata már nem lesz hardveres VT támogatáshoz kötve, így a korábbinál jóval szélesebb körben használhatják majd az üzleti partnerek a sok esetben igencsak fontos virtuális Windows XP módot. A szoftver természetesen amennyiben rendelkezésre áll a hardveres VT támogatás az adott rendszerben, akkor továbbra is képes lesz kiaknázni azt.

Az új Windows XP mód innen szerezhető be.

[bold]Ősszel újításokkal érkezik a Windows 7 első szervizcsomagja

[/bold]

A Microsoft idén ősszel teszi elérhetővé a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerekhez készítet első szervizcsomagot, amely szokás szerint minden fontosabb frissítést tartalmazni fog az említett rendszerekhez, sőt, néhány új funkciót is kínál majd.

A szerverpiacra szánt Windows Server operációs rendszer esetében két új asztali virtualizációs szolgáltatás jelenik meg, amelyek a Microsoft RemoteFX és a Dynamic Memory nevet viselik. A Windows 7 továbbfejlesztett Távoli Asztal funkciót kap, amely a fent említett RemoteFX szolgáltatás köré fog épülni. Az új eljárásokkal kapcsolatban egyelőre konkrét részletek nem érhetőek el, de az idő előrehaladtával egészen biztosan megismerkedhetünk majd az új technológiák előnyeivel.

Az első szervizcsomag a hírek szerint már béta fázisba került és nyilvános megjelenésére idén ősszel, a Windows 7 megjelenésének egy éves évfordulója környékén kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward