MI-vel megtoldott mosógép és meglepően tágas hűtő a Samsungtól

A mosógép kiemelkedően hatékony lesz az átgondoltabb mosás révén, a SpaceMax hűtő pedig a nagyobb társait megszégyenítő helykínálattal szolgál.

MI-vel megtoldott mosógép és meglepően tágas hűtő a Samsungtól

A Samsung egyebek mellett a háztartási gépekre is kitért a Life Unstoppable Konferencián. Ennek keretében mutatkozott be a WW9800T mosógép, amibe a fejlesztők már mesterséges intelligenciát csempésztek. És befutott az RB7300 hűtő is, mely a SpaceMax technológiát kihasználva kiváló pakolhatóságról gondoskodik minimalista környezetben is.

Samsung WW9800T

A Samsung WW9800T mosógép esetében a vállalat a hatékonyságot minden szempontból próbálta javítani. Ez a gépezet a korábbi megoldásoknál gyorsabban tudja a ruhákat tisztává varázsolni, és kevesebb energiát emészt fel a folyamat során, ami nemcsak annak lesz köszönhető, hogy rövidebb idő alatt oldja meg a feladatot. A Samsung a legfontosabb innovációit sűrítette itt össze.

A QuickDrive eljárást használva a vállalat a WW9800T esetében egy hagyományos géphez viszonyítva már feleannyi idő alatt képes kimosni a ruhákat, és ez alatt 20 százalékkal kevesebb energiát emészt fel. A dob és annak hátfala egymástól függetlenül tudnak forogni a mosás közben, és ez jelentősen hozzájárul a gyorsabb mosáshoz. Ezáltal dinamikusabb programokat lehet összeállítani – emelte ki a Samsung.

Galéria megnyitása

Érdekesség az EcoBubble technológia, ami a gyártó elmondása alapján képes felhabosítani a mosószert, hogy ezáltal hatékonyabban tudja kifejteni az erejét, hiszen a habosított mosószer jobban át tudja járni a szöveteket. Ez úgy működik, hogy a beadagolt mosószert a WW9800T nemcsak vízzel, hanem hozzáadott levegővel is keveri. Az EcoBubble még hidegebb vízzel mosva is sokkal tisztább ruhákat tud eredményezni, és ezzel óvhatjuk a ruháknak a színét, anyagát.

Az MI Vezérlés is fontos része a WW9800T mosógépnek, ez ugyanis lényegesen le fogja egyszerűsíteni a szerkezet kezelését. A készülék képes lesz arra, hogy a szokásokat kiismerje, és egy idő után már nagy pontossággal magától fel tudja majd ajánlani a megfelelő programokat. Ennek hála nem kell minden mosás előtt perceket tölteni a megfelelő program beállításával.

Az MI Mosás pedig a beépített szenzorokat használva megméri a ruhák tömegét, és még a szennyezettségének a mértékét is, hogy a lehető legjobb mosási időt érje el, és megfelelő víz- és mosószermennyiséget használjon fel.

Ahogy azt már a Samsungnál egy ideje megszokhattuk, a csúcsgép digitális inverteres kompresszort használ. Ez a megoldás a gép élettartamát is tudja növelni, miközben segíti az energiahatékonyabb üzemelést. Biztosított itt a SmartThings támogatás is, mely lehetővé teszi, hogy a mosást az ember az okostelefonján keresztül menedzselje. A mobilos appból elérhető olyan extra, mint a Mosástervező és a Mosás Utasítás.

Galéria megnyitása

Érdekesség még itt az Automatikus Ciklus Kapcsolat, ami a mosógép és a mellé beállított szárítógép közötti összeköttetésről gondoskodik. A két gép képes lesz kommunikálni a mosás közben, ami abban fog kicsúcsosodni, hogy magától be tudja majd állítani a mosógép a szárítót az ideális programra. A felhasználónak itt már csak annyi a feladata, hogy a megfelelő időben átpakolja a ruhákat az egyikből a másik dobba.

Samsung RB7300

A Samsung RB7300 hűtő esetében a Samsung elsősorban arra helyezte a hangsúlyt, hogy ez már egy SpaceMax modell, amiről azt kell tudni, hogy akkora belső kapacitással rendelkezik, mint a nála jóval nagyobb hűtők, miközben gond nélkül be lehet építeni a modern konyhabútorok sorába. A technológiai újítások révén a hűtő falait a fejlesztők nagyon el tudták vékonyítani, és így az egyébként is tágas elődjénél 18 literrel még nagyobb lett, így már 385 literes térfogattal rendelkezik.

Galéria megnyitása

Elmondta a Samsung, hogy a meglátásuk szerint a járványt követően az emberek a tágasabb hűtőket kezdték inkább keresni, amikben több élelmiszert tudnak felhalmozni szükség esetén, így kevesebb alkalommal kell boltba járni. Ráadásul az RB7300 állítólag egy átlagos hűtőnél kétszer hosszabb ideig tudja megőrizni az húsételek, zöldségek frissességét, hála az új Optimal Fresh+ doboznak, ami állítható fiókként is használható egyébként, ha éppen arra van szükség. Ez két részre van osztva, az egyik szekcióba a húsok, a másikba a zöldségek, akár gyümölcsök mehetnek.

Az újdonságnál a Samsung kiemelt hangsúlyt fektet az egyenletes hűtési teljesítmény biztosítására, nem lesznek benne olyan pontok, ahol nincs megfelelő hőfok biztosítva. A frissességet javítandó, van már itt All Around Cooling és Metal Cooling technológia is, amik nem teljesen újak már a Samsungnál. A kompresszor módfelett kifinomultan lesz vezérelve, ennek a sebessége hét lépcsőben szabályozható. És a vállalat itt már egy továbbfejlesztett, halkabb, megbízhatóbb, energiahatékonyabb egységet alkalmaz.

Galéria megnyitása

A tervezők arra is ügyeltek, hogy az RB7300 megfelelő látványt nyújtson. Az előlap és az egész burkolat nagyon letisztult, még a hátulján sincsenek kiálló elemek, kóbor kábelek, hála a Tiszta Hátlapnak. A frontját pedig elegáns külsőt biztosító rozsdamentes acél fedi, ami minden modern konyhában jól mutat.

„Vállalatunk célja, hogy olyan berendezéseket fejlesszen, amelyek kiemelkedő teljesítményükkel megkönnyítik a felhasználók életét és képesek alkalmazkodni az egyedi szükségletekhez – mondta el Hyesoon Yang, a Samsung alelnöke. – Legújabb termékeinkkel a felhasználók a saját igényekre szabott, energiahatékony háztartást vezethetnek. A jövőben szeretnénk ezeket az otthonokat még több, egyedi élményt kínáló eszközzel megtölteni.”

Az árakról a Samsung a konferencia keretében nem beszélt, de azt megtudhattuk, hogy az RB7300 hűtőszekrény először Európában lesz elérhető, és érkezik Magyarországra is valamikor a negyedik negyedév során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap