Mi kerül a tiszta lapra?

Mi kerül a tiszta lapra?

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a Bajnai-kormány informatikáért is felelős minisztere mekkora figyelmet szentel majd az ágazatnak, mindenesetre könnyű dolga lesz, ha csak egy kicsit is le akarja körözni elődjeit. A korábbi tárcavezetők ugyanis úgy tekintettek a területre, mintha nem is hozzájuk tartozott volna. Bár a minisztérium nevében hordozta az informatika szót, ennek ellenére sem Szabó Pál, sem pedig Molnár Csaba nem szentelt a miniszteri meghallgatásán egyetlen szót sem az informatikának, s későbbiekben sem sokat hallatott magáról e témában a hírközlési tárca, ahol a közlekedési és az energiaügyek mellett tehát mintha mostohagyerek lett volna a korszak egyik legmeghatározóbb területe.

Még szerencse, hogy a főbb jogszabályok nem évültek el teljesen, s az utóbbi időben főként a jogalkalmazói területre tevődött át a hangsúly, ahol pedig a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) állta a sarat, bár a vezetőjét az utóbbi időben komoly támadások érték a sajtóban. Ebben nem ez a tény a meglepő, hanem inkább az, hogy Pataki Dániel sokéves regnálása után csak most jelentek meg ezek a megjegyzések, hisz az NHH vezetője az elmúlt évek során bizonyára számos olyan döntést hozott, amely ágazati és politikai szereplők érdekeit is sérti.

De visszatérve az új kormányzati struktúrához: most tiszta lapot kezdenek a minisztériumban (ahol akár a korábbit is használhatnák, hisz az is üres), és lehet, sőt kellene is írni rá. Kérdés, hogy a következő egy esztendő mire ad lehetőséget, még ha a miniszterben meg is lenne a fogékonyság az ágazat iránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward