Méregdrága, minőségi Sennheiser fejhallgatók érkeznek

A Sennheiser kínálatából két minőségi fejhallgató érkezett, amelyek közül az egyik, a HD 700-as modell egy hamisítatlan felsőkategóriás megoldás, míg a másik termék, az Amperior, amely az ismert és elismert HD25-ös modellre alapoz, már inkább a mobil audiofileket veszi célba.

Méregdrága, minőségi Sennheiser fejhallgatók érkeznek

A Sennheiser kínálatából két minőségi fejhallgató érkezett, amelyek közül az egyik, a HD 700-as modell egy hamisítatlan felsőkategóriás megoldás, míg a másik termék, az Amperior, amely az ismert és elismert HD25-ös modellre alapoz, már inkább a mobil audiofileket veszi célba.

Sennheiser HD 700

A HD 700-as modell a HD 650-es és HD 800-as fejhallgatók között helyezkedik el a gyártó termékpalettáján. A prémium kategóriába tartozó fejhallgató HD 800-as társánál picivel olcsóbb: míg a nagytestvér 1500 dollárba, addig az újdonság „csak” 1000 dollárba kerül.

A cég mérnökei a termék megtervezésénél nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a fejhallgató minőségi hangzást kínáljon, de ezzel együtt kinézet és kényelem tekintetében se legyen oka szégyenkezésre. Maga az újdonság két darab 40 milliméteres átmérőjű, 105 ohmos impedanciájú, neodímium mágnessel ellátott dinamikus Duofol hangszórókat alkalmaz, amelyeknek hátoldala nyitott. A hangszórók a 10 Hz és 42 kHz közötti frekvenciatartományt képesek lefedni. A hangszórók hangnyomása 105 dB-es értéket képvisel – ez az érték 1 kHz-en, 1V mellett érvényes.

A fejhallgató a speciális kialakítású hangszóróknak köszönhetően kevesebb, mint 0,03%-os teljes harmonikus torzítás mellett üzemel, ami rendkívül jó érték. A HD 700-as modell precízen reprodukálja a mélyhangokat, kristálytiszta közép hangokat kínál és összességében minőségi hangzást biztosít a felhasználók számára.

A komolyabb basszusok következtében keletkező rezgések nagy részét a többrétegű fejpánt hatékonyan elnyeli, így kényelmes viseletet biztosít. Az egész fejhallgató kábel nélkül 273 grammnál nem nyom többet a mérlegen.

A márciusban, 999,95 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érkező HD 700-as modellhez egy három méter hosszú, 6,3 milliméteres Jack audió csatlakozóval ellátott kábel jár.

A mobil zenehallgatás szerelmesei is új fejhallgatót kapnak

Az Amperior fejhallgató a DJ-k világából ismert HD25-ös modellből merít ihletet. Az újdonság 18 ohmos impedanciával rendelkező dinamikus, zárt felépítéssel rendelkező hangszórókkal érkezik. A fejhallgató hatékonyan kiszűri a környezeti zajokat, ami mobil zenehallgatásnál különösen jól jön. A hangszórók a 16 Hz és 22 kHz közötti frekvenciatartományt fedik le és rendkívül magas, 120 dB-es hangnyomás biztosítására képesek – ez az érték természetesen 1 kHz-es frekvencián érvényes, ahogy az lenni szokott. A hangszórók 0,3%-os teljes dinamikus torzítás mellett üzemelnek (1 kHz-en, 100 dB-es hangnyomás alkalmával).

A fejhallgató állítható fejpánttal érkezik, hangszórói pedig a DJ-knek szánt megoldásokhoz hasonlóan elforgathatóak, így könnyedén kivitelezhető az egyoldalas viselés. A fejhallgató kábel nélkül 190 grammos súllyal rendelkezik. Ha már szóba kerültek a kábelek: az termékhez egyrészt tartozik egy 1,2 méteres hagyományos kábel, másrészt viszont a gyártó ad hozzá egy 90 centiméter hosszú, mikrofonnal és távirányítóval rendelkező levehető példányt is. Mindkét kábel 3,5 milliméteres csatlakozóval rendelkezik.

Utóbbi, azaz a 90 centiméteres változat könnyedén használható iPad, iPhone és iPod készülékekhez. Az iPhone esetében könnyedén használhatjuk a Voice Control szolgáltatást és fogadhatunk, illetve kezdeményezhetünk telefonhívásokat is.

Az Amperior szintén márciusban kerül a boltok polcaira, ám ajánlott végfelhasználói ára már jóval emészthetőbb lesz, mint HD 700-as társáé: az Amperior-ért már „csak” 350 dollárt kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward