Mélyen integrálódik a Meet a Gmail alkalmazásba

A Google a jelek szerint nagyon fontos szerepet szentel jelenleg a Meetnek.

Mélyen integrálódik a Meet a Gmail alkalmazásba

A Google a koronavírus-járvány kirobbanását követően döntött úgy, hogy a Meet szolgáltatást megnyitja az érdeklődők számára. Ez a videokonferenciák bonyolítására szolgáló megoldás valószínűleg nem vonzott be annyi embert, mint például a Zoom, de a keresőóriás most próbál arról gondoskodni, hogy a nagyközönség számára tálcán legyen kínálva az app.

Egy saját fület kap a Gmail alkalmazáson belül a Meet, szóval, ha nem is központi, de kiemelkedő szerepben tetszeleg majd a szolgáltatásban a másik platform. Az eredetileg csak a G Suite tagokat célzó megoldás kapcsán így már pillanatok alatt meg lehet majd azt nézni, hogy a Naptárban milyen előre bejegyzett Meet találkozások vannak rögzítve. Így a felhasználók mindig tisztában lehetnek majd azzal, hogy mikor kivel léphetnek videós kapcsolatba.

Galéria megnyitása

Az elindult beszélgetésekhez a Gmail applikáció felületéről direktben lehet majd csatlakozni. És az a legjelentősebb újítás ebből a szempontból, hogy az embereknek nem is lesz arra szüksége, hogy külön telepítsék az okostelefonjukra a Meet saját szoftverét. A Gmailből gond nélkül csatlakozhatnak majd a felhasználók a csevegésekhez.

Arra is lehetősége nyílik az embereknek a Meet és a Gmail mélyebb egybeolvadásának köszönhetően, hogy a felhasználó eleve a Gmail applikációból indítson beszélgetést. Tehát nemcsak csatlakozni, létrehozni is lehet innen csoportos csevegéseket. A beszélgetőszobák hivatkozásokkal megoszthatóak azok irányába, akiket az ember szeretne behívni a digitális megbeszélésre, és e-mailben küldhető szét mindenki számára a link. Fontos, hogy a későbbiekben esedékes Meet konferenciát is fel lehet venni a Gmailen belül.

Galéria megnyitása

Mindenképpen érdekes azt látni, hogy a Google ilyen határozottan integrálja a Gmailbe a Meetet. Nem igazán volt még arra példa, hogy a levelező egy meeting applikációval ennyire közel kerüljön egymáshoz. De nem kérdés, hogy erre azért volt szüksége a vállalatnak, hogy megtolja a Meet szolgáltatás szekerét, ami eredetileg jóval szűkebb közösségek számára volt tervezve. Szinte biztosan kijelenthetjük azt, hogy a vállalat már nem is fogja a Meetet a járvány után korlátozni, és a mostani helyzetet elnézve az sem lenne meglepő, ha idővel Hangout elé kerülne a „rangsorban”, az ugyanis a mai napig nem lépett ilyen előkelő szerepbe, hogy a Gmail appon belül megjelenjen.

Nincs szüksége arra, hogy a Google levelezőjében ott lássa folyamatosan a Meet dedikált lapját? A vállalat erre az eshetőségre is gondolt, és kikapcsolhatóvá tette a fejlesztést. Minden gond nélkül el lehet majd tüntetni a programból a Meet fület, amennyiben nincs rá szükség. Szóval nem zavarja majd ez azokat az embereket, akiknek egyáltalán nincs érdekeltsége a Meetben.

A Gmail és a Meet közös újításai mindkét nagy mobilos platformon elérhetőek lesznek. Az Android és az iOS rendszerű okostelefonok tulajdonosai egyaránt kihasználhatják majd ezeket a kellemesebb felhasználói élményért. Kíváncsian várjuk, hogy a Google mire megy azzal, hogy a Meetet ilyen komoly hátszéllel látja el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap