Megvan, ki lesz az Intel új elnök-vezérigazgatója

Az új elnök-vezérigazgató mellett az új elnök személyéről is lehullott a lepel.

Megvan, ki lesz az Intel új elnök-vezérigazgatója

Az elmúlt hetek folyamán felröppent a hír, hogy az Intel jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini az idei év májusában távozik a cég éléről. A pletykák állításait idővel hivatalos forrásból is megerősítették, így biztossá vált: Paul Otellini tényleg leköszön, ugyanis nyugdíjba szeretne vonulni.

Paul Otellini saját döntése miatt az igazgatótanács lépéskényszerbe került: keresniük kellett egy megfelelő, kellően tapasztalt szakembert, aki képes a vállalat irányítására és a kitűzött célok elérésére. Eddig rejtély volt, hogy kire esik a választás, az AMD korábbi vezetője pedig még tanácsokat is adott az Intel leendő elnök-vezérigazgatójának, ami kissé úgy hangzott, mintha a szakember azt szerette volna, legyen ő a szerencsés kiválasztott.

Brian M. Krzanich, az Intel új elnök-vezérgazgatója
Brian M. Krzanich, az Intel új elnök-vezérgazgatója

Most végre vége a találgatások időszakának, ugyanis az Intel igazgatótanácsa ma bejelentette, sikerült megtalálni a posztra a megfelelő embert. Az Intel új, zsinórban hatodik vezérigazgatója nem más, mint Brian M. Krzanich, aki a cég kötelékéből kerül az elnök-vezérigazgatói székbe.

Az 52 éves szakember 1982 óta dolgozik az Intelnél, így az elmúlt évtizedek során rengeteg tapasztalatot szerzett - főleg technikai és vezetéssel kapcsolatos feladatok alkalmával. Brian M. Krzanich 2012 januárja óta ügyvezető igazgatói státuszban dolgozik a vállalatnál, idén május 16-ától pedig az elnök-vezérigazgatói poszt vár rá, annak minden felelősségével és kihívásával.

Renée J. James, az Intel új elnöke
Renée J. James, az Intel új elnöke

Érdekesség, hogy az új elnök-vezérigazgató megnevezésével egy időben új elnököt is választott az igazgatótanács, aki nem más, mint Renée J. James, aki ugyancsak május 16-án kezdi meg munkáját új feladatkörében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward