Shop menü

MEGTOLJA AZ ÜZENETKÜLDŐ FUNKCIÓ SZEKERÉT A TIKTOK

Lehet a TikTokon üzeneteket küldeni az ismerősöknek, és ez sokak számára új információ, a vállalat viszont szeretné, ha ezzel mindenki tisztában lenne.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megtolja az üzenetküldő funkció szekerét a TikTok

A TikTok a napokban elkezdett a felhasználóknak e-mailt küldeni annak érdekében, hogy felhívja a regisztráltak figyelmét az üzenetküldési lehetőségekre. A vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy ez a funkció jobban üzemeljen, és szeretné azt elérni, ha az emberek elkezdenék használni. A TikTok most hasonló cipőben jár, mint az Instagram.

A The Information számolt be arról, hogy a TikTok meglehetősen furcsa leveleket kezdett küldeni a felhasználóknak. Több hónappal ezelőtt bevezetett fejlesztésekre igyekszik felhívni a figyelmet. A lényeg viszont a jelek szerint nem is az, hogy mindenki megismerje a közvetlen üzenetküldésnél megjelent újításokat, hanem sokkal inkább az, hogy úgy általában tisztában legyenek a regisztráltak azzal, hogy lehet a TikTokon üzeneteket küldeni.

Galéria megnyitása

Az Instagram esetében volt korábban arra példa, hogy sok év után próbálták az embereket arra rávezetni, hogy kezdjenek üzeneteket küldeni barátiak, ismerőseik számára. Egyszerűsítették például a megosztást abban az esetben, ha a platformon belül, DM-ben küldik át egymásnak az emberek a képeket, videókat. A TikTokot több mint 1 milliárd ember használja napi szinten, de alig vannak, akik aktívan csevegnek is a platformon. Az előbbi példánál maradva, a megosztások jelentős része is a szolgáltatáson kívülre történik.

Eddig a TikTok nem annyira fordított energiát arra, hogy a közösségi fronton erősítsen, inkább a YouTube ellen küzdött, de most a jelek szerint már arra is fordít némi figyelmet, hogy növelje az aktívitást a videók megtekintésén túl is. Ha a felhasználók rákapnak az üzenetküldési lehetőségre, akkor még több időt tölthetnek majd el az alkalmazásban. Az emberek nagyon szeretik megosztani a rövid videókat másokkal, de ezt a legtöbben nem a TikTokon teszik, pedig a lehetőség adott lenne erre.

Eleinte nem is igazán foglalkozott a vállalat az üzenetküldő szabályozásával, de mostanra ez is változott. November végén a vállalat bevezetett egy sor új funkciót arra, hogy a felhasználó tudja szabályozni, hogy kik írhatnak neki. Ezt a beállításokban lehet elérni az adatvédelmi szekcióban, a közvetlen üzenetek címszó alatt. Lehetőség van itt kapcsolni egy szűrőt, ami a nem kívánatos kéréseket hárítja el, és beállítható, hogy kiktől érkezhessen a „postafiókba” DM.

Galéria megnyitása

A TikTok alapból eléggé szigorúan szűr. Úgy van beállítva az üzenetküldés szabályzata, hogy csak a követett személyek, a követők, és azok írhatnak, akiknek küldött már üzenetet az ember. Lehet ezt a korlátozást lazítani, engedhető, hogy az ajánlott ismerősök is tudjanak írni, arról az algoritmus dönt, hogy ki az ajánlott ismerős, ide sorolja a rendszer például azokat, akik Facebookon is az ember ismerősei. És lehet teljesen szabadon mindenkitől üzenetet fogadni, de el is zárkózhat a felhasználó ettől a csevegési formától, és letolható a közvetlen üzenet.

Azt nem tudni egyelőre, hogy a TikTok mekkora energiát fektet majd abba, hogy az üzenetküldést felfuttassa, mennyire szeretné ezt erőltetni. Akár az is elképzelhető, hogy külön csevegő alkalmazást készítsen, ha komolyabban gondolja a dolgot, és ezzel akár a Messengernek is nekimehetne.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére